Osloby

Grusomt vitnesbyrd om massevoldtekt i retten

Etter å ha blitt ruset på heroin var 16-åringen ute av stand til å forsvare seg. I retten fortalte jenta om voldtektene som pågikk i timevis av seks menn som ignorerte protestene hennes.

— Alle de som er her i retten var inni meg, unntatt én. Han tok bilder mens de andre hadde det veldig gøy med å få meg til skrike. De behandlet meg som et dyr hele kvelden, sa jenta gråtende i Oslo tingrett mandag.

Fikk heroin

Forklaringen om de grufulle hendelsene som skjedde i en leilighet på Skullerud i Oslo for et år siden, var en kraftig påkjenning for Bergens-jenta som i dag er 17 år gammel. Flere ganger måtte retten bryte av for pause fordi minnene om overgrepene ble for sterke for offeret.

Etter at retten først ble satt med fem av de tiltalte på plass i rettslokalet, måtte de etter kort tid flyttes til et bakrom med lydoverføring av hensyn til offeret.

Jenta med stoffproblemer fortalte at hun var på rømmen fra barnevernet og ble med noen kurdere hun kjente fra Kristiansand til Oslo. Sammen med flere kjente som de møtte i hovedstaden, reiste de til leiligheten der de ga 16-åringen heroin som hun røyket. Lammet fysisk av heroinen, beskrev jenta seg selv likevel som mentalt helt til stede da overgrepene pågikk.

— Jeg sa nei hele tiden, men klarte ikke å gjøre motstand, sa jenta flere ganger i Oslo tingrett mandag.

Brukt som madrass

En av de seks tiltalte i saken har holdt seg skjult for politiet etter at han ble siktet for voldtekten av 17-åringen og et annet overgrep. Han er etterlyst med navn og bilde i hele Europa og er av politiet beskrevet som farlig. Jenta beskrev ham som den mest brutale og fortalte at han begikk den første voldtekten.

Etterpå hadde hun problemer med å skille overgrepene fra hverandre. Hun forsøkte å verge seg, men mennene avløste hverandre i å misbruke henne. Hun var sløvet av heroinen hun ble gitt og hadde ingen mulighet for å komme seg unna.

— Var det noen som ikke skjønte at du ikke ville være med på dette, spurte aktor, statsadvokat Olav Helge Thue.

— De brukte meg som madrass. Alle de som var der visste at jeg ikke ville det, sa jenta som fortalte at hun fikk fysiske skader og blødde mens overgrepene pågikk.

Brøt sammen

Da 17-åringen sammen med en terapeut og en politikvinne kom inn i rettssalen mandag morgen reagerte imidlertid en av de tiltalte med å bryte sammen i stille gråt. Gjensynet med jenta var tydelig en påkjenning for mannen. I likhet med de andre fire som sitter på tiltalebenken har 30-åringen nektet straffskyld etter tiltalen om massevoldtekt av en bevisstløs person.

Tre av mennene er også tiltalt for en annen grov voldtekt av en 29 år gammel kvinne en uke etter overgrepene mot 17-åringen.

Strafferammen for gruppevoldtekt er 21 år.

 1. Les også

  Seks menn tiltalt for gruppevoldtekt

 2. Les også

  Fem nektet skyld for massevoldtekt

 3. Les også

  Tiltalt brøt sammen i møte med voldtektsoffer

Relevante artikler

 1. OSLOBY

  Glatt på småveiene - kjør forsiktig

 2. OSLOBY

  Hauskvartalet solgt - kommunen beholder Hausmania

 3. OSLOBY

  Mulig kampvotering i Oslo Frp før kommunevalget

 4. OSLOBY

  De vil fjerne p-plasser i sentrum. Nå kan politikerne miste sine egne plasser.

 5. OSLOBY

  Det rareste han har opplevd? En mann luftet hunden i Oslofjord-tunnelen.

 6. OSLOBY

  – Feilernærte eldre fremstår sykere og mer demente enn de er