Osloby

Siste jul på gamle Grand Hotel

Grand Hotel blir aldri seg selv igjen. Tirsdag var siste sjanse til å mimre med den originale versjonen.

Også den massive marmordisken i resepsjonen står for fall når Grand skal pusses opp fra kjeller til tak. KLIKK PÅ BILDET OG PILEN SOM KOMMER; OG SE FLERE BILDER Stein Bjørge

 • Trond Bruce Hansen

— Ja, vi lover å ta skikkelig vare på hele Oslos hotell. Vi skal forsterke det som er bra, tilføye elementer som gjør Grand lysere og luftigere og det skal være åpent mellom rommene i resepsjonsområdet, forteller hotelldirektør Fredrikke Næss.

Hun og kommersiell direktør Angelica Montez de Oca står i lobbyen. De peker og forteller om hvor flott det skal bli når man er ferdige med å pusse opp Grand Hotel.

— Det var jo en anelse dystert rundt om på Grand. Vi skal gjøre det litt lysere, men samtidig beholde en del av møblene og inventaret forøvrig, forteller Montez de Oca.

 • Edvard Munch byttet til seg et par støvler, Henrik Ibsen tipset godt og Christian Krohg ba om å få trukket for gardinene på Grand Café: Les historiene og se de historiske bildene fra Grands glansdager

På toppen

Baren i toppetasjen, Etoile, skal fornyes og samtlige rom skal pusses opp og moderniseres. Og fire av suitene blir nye. Trapper og ganger skal rustes opp, men allikevel skal faste gjester kunne kjenne seg igjen.

Limelight Bar oppstår i ny drakt til våren. Stein Bjørge

— Christian Ringnes, kunstsamler og vår eier, kommer til å tilføye Grand Hotell noe av den kunsten han setter pris på.Men det er kanskje nede i først etasje de største forandringene vil skje?

— Ja, det er i hvert fall her forandringene kommer til å bli mest synlige for folk flest. Vårt ønske er at de nye lokalene skal trekke til seg folk i alle aldre, folk som bare er ute for å slappe av, sette seg ned med PC-en, ta en kaffe og andre som vil komme å høre god musikk i form av behagelige musikktoner eller nyte et godt måltid med påfølgende drikke, sier Næss.

Hotelldirektør Fredrikke Næss (t.h.) og kommersiell direktør, Angelica Montez de Oca, har stengt Grand Hotel for oppussing, men lover å beholde historiens sus i lokalene. Stein Bjørge

De som kjenner resepsjonen i Grand Hotel vil selvfølgelig merke forandringer når hotellet åpner igjen. Men selve resepsjonsskranken skal bli der den er i dag. Veggen bak, inn mot Palmen, skal fjernes. Ting vil dermed bli lysere.Selve Palmen skal gjøres om til en lounge/bar-løsning og Limelight Bar skal fremstå i ny drakt. Speilen og Rokokkosalen skal også få nye klær.

Grand Café

— Men hva med Grand Café? lurer vi. Det ble internasjonalt oppstyr da den sagnomsuste kafeen stengte dørene i september, etter 141 års drift.

Navnet «Palmen» oser av høy sigarføring. Snart skal også den gjenoppstå i mer moderne drakt. Stein Bjørge

— Det vet vi ikke ennå.Idet vi avslutter vår runde på Grand Hotel, rykker arbeiderne inn. Sperrebånd er satt opp utenfor hovedinngangen. Allerede i mars regner man med å åpne de nye lokalene i resepsjonsområdet. Etoile vil være ferdig i løpet av april, og når sommeren er på hell skal Speilen og Rokokkosalen igjen åpnes for gjestene.

 1. Les også

  Siste dag for Grand Café

 2. Les også

  Utenlandske medier om Grand Café: - Oslo har mistet en del av sin sjel

 3. Les også

  «Nedleggelse av Grand er kulturell vandalisme»

 4. Les også

  Dette ville kjendiskokkene gjort med Grand Café

Relevante artikler

 1. OSLOBY

  Lampelyst på et nyoppusset Grand hotel

 2. OSLOBY

  Slik blir nye Grand Café

 3. OSLOBY

  Scandic Hotels overtar Grand Hotel i Oslo

 4. SULTEN

  Restaurantanmeldelsen: Knekt palme

 5. SULTEN

  Skuffet restaurantanmelder: «Grand Café har tapt seg»

 6. SULTEN

  Vellykket forvandling på Grand Café