Osloby

Bydel Grünerløkka sier motvillig ja til barnehage i Ola Narr

Til tross for at de er kritiske til prosessen, velger Høyre og Arbeiderpartiet å avvise klagen fra beboere på at et friområde sjak brukes til barnehage.

Fylkesmannen har midlertidig stoppet byggingen av barnehagen i Ola Narr på Tøyen, mens klagen fra motstandsgruppen behandles. Torsdag stemmer trolig bydelsutvalget i Grünerløkka for at klagen ikke skal tas til følge. Foto: Tom Kolstad

 • Olav Eggesvik
  Journalist

Denne uken blir avgjørende for den kontroversielle, midlertidige barnehagen på Ola Narr, mellom Tøyen og Carl Berner. Naboer og andre har protestert kraftig mot at deler av parkens areal blir brukt til en midlertidig barnehage, som de frykter vil bli stående permanent.

Torsdag avgjør bydelsutvalget i Grünerløkka om det skal gi klagen fra motstanderne medhold, eller om det skal tillate barnehagen. Etter det Osloby erfarer, vil klagen fra motstanderne bli avvist.

Dersom det ikke skulle skje, står 34 barnehagebarn uten plass fra 1. august i år.

LES OGSÅ:

Les også

Ola Narr-alternativet har vært «midlertidig» i åtte år

Arbeiderpartiet avgjør

Høyre går mot klagen. SV, Miljøpartiet de Grønne og Venstre vil stemme for. Dermed er det Arbeiderpartiet som avgjør hvorvidt det blir barnehage eller ikke i Ola Narr.

Sent mandag kveld landet det på at hensynet til barna veier tyngst. Dermed vil bydelsutvalget gå motvillig inn for å avvise klagen, og bygge en midlertidig barnehage i parken.

— Dette har absolutt vært en vanskelig beslutning. Vi endte opp med å gå flere runder før vi bestemte oss. Det ble til slutt flertall for å avvise klagen, sier Marius Sørensen-Sjømæling, gruppeleder for Ap i bydelen.

Får Høyre-ros

Skolebyråd Anniken Hauglie (H) er svært fornøyd da Osloby kan informere om Arbeiderpartiets avgjørelse.

— All honnør til Arbeiderpartiet. Dette er utrolig bra. Jeg er veldig glad for at Arbeiderpartiet går sammen med Høyre og tar ansvar. De sørger for at vi klarer å sikre mellom 80-100 barnehageplasser i indre by, og arbeidsplassene til 19 ansatte, sier hun.

LES OGSÅ:

Les også

«Det går i svart for meg når jeg oppdager at Oslo kommune vil bygge her. Bygge i parken min!»

— Har vist ansvar

Nestleder i FAU i Hasle barnehage, Henrik Karlson, roser også Arbeiderpartiet i bydelen.

— Vi er positive til at bydelsutvalget tar ansvar i saken, selv om den er vanskelig. Spesielt har Arbeiderpartiet vist ansvar. Det har vært vanskelige avveininger, men de har prioritert barna i Hasle barnehage og vektlagt at de skal få en god situasjon fremover, sier Karlson.

Fortsatt gjenstår Fylkesmannens avgjørelse, før foreldrene i Hasle barnehage vet hvor barna deres skal være etter sommeren.

— Vi kunne ikke se i den forrige beslutningen at de hadde vurdert barnas beste, slik de er forpliktet til etter barnekonvensjonen. Vi ser frem til at hensynet til barna også blir beskrevet og vektlagt i den endelige beslutningen, sier Karlson.

 1. Les også

  Knollmjødurt utsetter kommunens barnehageplaner i Ola Narr

 2. Les også

  Permanent midlertidighet

 3. Les også

  Oslo mangler plass til 40 barn etter sommeren

 4. Les også

  Innbyggerne til aksjon for å bevare Ola Narr

 5. Les også

  Friområde blir barnehage

Relevante artikler

 1. OSLOBY

  Hundeeiere på St. Hanshaugen mister hundeparken.

 2. NORGE

  De fordeler 28 milliarder kroner. Men hvor mye makt har de - egentlig?

 3. OSLOBY

  I fjor var den en av Oslos mest populære uteserveringer. Nå har hjemløse tatt stedet i bruk.

 4. OSLOBY

  Politikerne feller tårnet på Majorstuen

 5. OSLOBY

  Høyre snur om kommunale barnehager i Oslo. Ber Ap gjøre det samme om private.

 6. OSLOBY

  Skulle vært minnesmerke etter 22. juli: 900 jernroser ligger nå på et loft og støver ned.