Osloby

Ja til 1500 studentboliger på Kringsjå

Bystyret sa onsdag kveld ja til 1500 nye studentboliger på Kringsjå. Dette til tross for protester fra naboer som er kritiske til høyhus.

Til tross for naboprotester sa flertallet i bystyret onsdag kveld ja til å bygge 1500 studentboliger på Kringsjå, i all hovedsak ved Sognsveien. Heidi Anne Johnsen

 • Wasim Riaz

Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) vil bygge 1500 nye studentboliger på Kringsjå. Onsdag kveld sa flertallet i bystyret ja til planene. Dette betyr at studentbyen rett ved Sognsvann vil om få år ha 3500 studentboliger, mot dagens cirka 2200.

— Dette er et historisk løft for studentboligsituasjonen i Oslo. Samtidig vil dette løfte Kringsjå som boligby, sa Espen Ophaug (V), nestleder i byutviklingskomiteen fra talerstolen.

Mange naboinnspill

I de første planene som SiO la frem, var fortettingen jevnt fordelt over hele studentbyen. Men Oslo kommunes politikk er å bygge tett rundt kollektivknutepunkt, som T-banen på Kringsjå.

Kringsjå studentby vil om få uker vokse fra dagens 2000 studentboliger til 3500 boliger. LMR arkitektur

Naboer, sameier, borettslag og Vellet i området har protestert mot den store konsentrasjonen av høye bygninger tett opp mot bebyggelsen av lavblokker, rekkehus og villaer på østsiden av stasjonen.Beboerne mener også at trafikkstøyen fra Sognsveien vil bli mer plagsom fordi det bygges tett opp mot Sognsveien, i en grøntsone der trær i dag tar av en del for støy.

Frp talte naboenes sak i bystyret, men fikk ikke gehør.

— Vi synes dette prosjektet har fått så uheldig plassering av boligene at vi ønsker å sende forslaget tilbake til byrådet, sa Øystein Sjøtveit (Frp), leder av komiteen.

Skal bruke dagens infrastruktur

— Oslo trenger flere studentboliger. Med denne vedtatte planen for 1500 nye på Kringsjå vil Oslo som universitetsby, studentby og kunnskapsby bli klart styrket, sier byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen (H) til Osloby.

Byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen (H) Ingar Storfjell

Han forklarer hvorfor byrådet ønsker at boligene bygges langs Sognsveien.— De nye boligene skal bygges langs eksisterende infrastruktur i Olav M Troviks vei og Sognsveien. Dette er arealeffektivt, transporteffektivt og kostnadseffektiv, samtidig som det gir grunnlag for en mer levende og attraktiv studentby. I all hovedsak er det asfalterte områder og parkeringsplasser som bebygges.

 1. Les også

  Kringsjå studentby skal få sportslig image

 2. Les også

  Parkeringsplass kan bli til høyhus på Blindern

 3. Les også

  Studenthybler på Tøyen og Kringsjå

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. NORGE

  Over 10.000 studenter venter fortsatt på studentbolig

 2. BOLIG

  Nye tall: 85 prosent får ikke studentbolig. Sjekk boligkøen i din by

 3. OSLOBY

  Her bor Oslos studenter

 4. FOTBALL

  Studentboliger skal gi Brann ny tribune og milliongevinst

 5. OSLOBY

  Tusenvis av studenter i boligkø i hovedstaden

 6. DEBATT

  Forslag om økt studielånsrente: Finansiering av botilbud til studenter som foretrekker egen leilighet på Majorstua? | Henrik Weisser