Osloby

Friområde blir barnehage

Deler av Ola Narr-parken må ofres, men byråden garanterer at den kommende midlertidige banehagen på Ola Narr skal bli fjernet innen hovedopptaket i 2016.

0502olanarr-6c8TJQxypd.jpg

 • Charlotte Karlsen

— Det er synd med lange rekker med brakker og et inngjerdet område på dette fine grøntområdet. Har det vært vurdert andre steder? spurte Marianne Borgen (SV) i onsdagens bystyremøte.

Byråd for kunnskap og utdanning, Anniken Hauglie (H), omtaler situasjonen som svært beklagelig og hevder at en rekke alternativer er vurdert i prosessen.

— Vi har vurdert 13-14 andre alternativer. Disse har vist seg ikke egnet grunnet topografi, størrelse eller andre forhold. Den permanente barnehagen skal bygges et annet sted, og vi ville aldri valgt Ola Narr hvis det var snakk om lengre varighet eller permanente bygninger, sier Hauglie.

— Anleggsarbeider, topografi, størrelse og andre forhold er grunner til at det er nødvendig å ta Ola Narr i bruk til midlertidig barnehagedrift, mener byråd Anniken Hauglie (H).

Debatt:

Les også

«Det går i svart for meg når jeg oppdager at Oslo kommune vil bygge her. Bygge i parken min!»

Minst to år

Byråden garanterer at Ola Narr, som midlertidig skal huse Haslevangen barnehage, skal føres tilbake til beboerne innen 2016.

Hun medgir at tiden gikk fra dem i prosessen.

— Vi ser verdien av Ola Narr, og vi skulle ønske vi kunne unngå denne situasjonen som gjør at vi setter opp midlertidige installasjoner her. Det har tatt tid å vurdere alternative tomter å plassere barnehagen på, og etter hvert som tiden gikk, fikk vi få alternativer igjen, sier byråden.

- Har Hovin skole vært vurdert? Eller Tøyenbadet? lurte Bjørnar Moxnes (R) på.

— Som nevnt tidligere, så er beliggenhet, typografi og byggenes egnethet faktorer som har gjort disse vanskelig, svarer Hauglie.

Byråden presiserer at store deler av Ola Narr vil være tilgjengelig for nærmiljøet også mens barnehagen står der.

Flere beboere i nærheten av Ola Narr har reagert kraftig på utbyggingsplanene. De frykter at barnehagen skal ende opp med å bli permanent og frarøve dem verdifulle grøntarealer. Som Aftenposten tidligere har skrevet, har en rekke av Oslos midlertidige barnehager blitt stående i årevis.

— Barnehagens areal vil dekke 4,7 prosent av tomten. Den skal plukkes ned innen hovedopptaket i 2016, og det setter vi vår ære i, sier Hauglie.

Flere eksempler

Harald A. Nissen (MDG) fremmet også spørsmål om 20 midlertidige barnehager som de siste årene er plassert på grønt- og verneområder gjennom unntaksparagrafen for barnehagedrift.

- Alle midlertidige installasjoner har ikke vært oppe til politisk behandling tidligere. Det skal de nå, så det kan gjøres konkret vurdering ved hver enkelt. Det er viktig å ivareta grønne lunger, svarte Hauglie.

Relevante artikler

 1. DEBATT

  Kort sagt, mandag 25. september

 2. OSLOBY

  UiO: Idrettshall vil ødelegge for tropisk regnskog på Tøyen

 3. OSLOBY

  Oslo kommune vil flytte NRK til Økern

 4. NORGE

  Skal utnevne nytt barneombud: Helleland er inhabil. Settestatsråden er tidligere byrådskollega med profilert søker.

 5. OSLOBY

  Familien kjøpte hus, syv år senere fikk de den urovekkende beskjeden om storutbyggingen i nabolaget

 6. FOTBALL

  Sandviken kan glemme ny hjemmebane