Osloby

Grønne Jenters 5 tips til en hot og miljøvennlig date i Oslo

Klar for å imponere på daten din? Lei av å sitte på en lang rekke med andre Tinder-dates på café?

afp000871158-8BPM3gkJzE.jpg Heiko Junge / NTB Scanpix

 • Grønne Jenter

«Grønne jenter» er et bloggkollektiv bestående av 10 jenter i tjueårene. De vil vise at det er kult og gøy å ta vare på miljøet. På bloggen deler de sine beste tips og triks – og mer eller mindre vellykkede forsøk på å være bevisste verdensborgere. I tiden fremover skal de være gjestebloggere på Osloby.no.

Dette er jentene som blogger for oss.


Våren nærmer seg med stormskritt og alle leter etter det rette stedet for den perfekte daten. Hvor og hva man velger forteller nemlig noe om hvem du er.

Ikke fortvil. Vi har råd til hvordan du inviterer til den perfekte date som får deg til å fremstå interessert, kunnskapsrik, trendy og ikke minst, grønn. Her er Grønne Jenters tips til 5 grønne dater som ikke kan slå feil.

#1 Botanisk hage

Botanisk hage på Tøyen er en sjelden perle i Oslo. Midt blant Tøyens surrende byliv ligger en av Oslos viktigste grønne lunger, fylt med planter og vekster du aldri har hørt om. Botanisk hage byr på en oppdagelsesreise i biologisk mangfold og gir deg et fint innblikk i hvorfor dette er så viktig å bevare. Det finnes dessuten nok av trær å gjemme seg bak, om man våger å gå for et lite kyss. Blir det for hett, så kan dere dra opp på Tøyenbadet og ta dere en forfriskende dukkert. Er utebassengene åpne og om været tillater det, kan dere rulle dere rundt i gresset, lese tegneserier og fortelle skrøner.

#2 Grønne drinker på Grünerløkka

Er man ikke helt klar for å ta det helt ut på første daten er nok kaffe eller en drink et tryggere alternativ. Her er jo Grünerløkka et naturlig valg. Prøv ut Retrolykke Kaffebar, her kan du ta en kaffe og shoppe retro— og vintageinteriør samtidig. For å rendyrke den grønne stilen er jo nyåpnede Torgata Botaniske et godt valg, her har de virkelig satset grønt. Med egen dyrkede urteblandinger i coctailglasset, er hele baren rett og slett et tropisk eventyr. Det vil ikke være noen tvil om at du er typen som vet hvor man burde dra.

#3 Bygdø Kongsgård

Er du av den typen som kan like litt bonderomantikk? Da kan vi anbefale kuslipp på Bygdø Kongsgård første søndagen i mai. Gleden fra rundt 60 melkekyr som slippes ut på sommerbeite kan fort smitte over. Ta den utvalgte med på Kongsgårdens besøkssenter hvor du kan møte og lære mer om maten vi spiser.

Bygdø Kongsgård har lagt om til økologisk drift og er faktisk Oslos største produsent av økologisk melk. Lærer du deg noen landlige funfacts her, er det enkelt å imponere en byvant gutt eller jente. Etter dette er jo Huk, et teppe på stranden og en fin solnedgang ikke langt unna. Trenger vi si mer?

#4 Middag med Eatwith

Er du av den uredde typen som tør å teste nye ting er dette noe for deg! Eatwith er matverdenens svar på Airbnb; du booker bord hjemme hos noen over nett og deler en middagsopplevelse med vilt fremmede mennesker. Er du en dedikert «foodie» har du allerede plukket opp den nye trenden, kanskje til og med prøvd det ut. Her i Oslo er det per nå kun en som tilbyr bord - det er «Vin og Grønt». De er dedikerer maten til bonden, bruker biodynamiske ingredienser og plukker også mye av maten selv. Det ligger nært til filosofien Michelinrestaturanten Maaemo lever etter. Så om du er en som tør å ta sjangser er dette den perfekte måte å teste ut daten din på.

#5 Piknik på Vettakollen

Piknikdate er kanskje en velkjent klisjé. Klisjé sier noen, andre vil kalle det klassisk. Kjøp inn økologisk prosecco, litt kjeks og noen gode oster. Sett dere på banen og ta linje 1 mot Frognerseteren og gå av på Vettakollen. Vettakollen er kanskje et av Oslos fineste utkikkspunkt og kun en rask gåtur fra t-banestasjonen. Se sola legge seg over Oslo by og føl på stillheten. En skal aldri kimse av en fin naturopplevelse, ihvertfall ikke om man deler den med den riktige personen.

Relevante artikler

 1. A-MAGASINET

  – Etter seks år i California var det ikke bare gøy å flytte til leilighet på Tøyen

 2. BOLIG

  Sommerens vakreste isbiter

 3. BYLIV

  Skal du være turist i Oslo? Dropp Karl Johans gate.

 4. OSLOBY

  Mitt Oslo: – Jeg fascineres av det storslåtte og gamle

 5. A-MAGASINET

  Misliker longboards på Grünerløkka og kjipe vintere

 6. OSLOBY

  Det er bare én ting som kan få Ingrid Søndenå til å forlate Oslo