Osloby

Flere vil spille på nye Jordal

Halvannet år før Nye Jordal Amfi skal stå ferdig, slåss man om å få spille der.

Slik ser Kultur- og Idrettsbyggs forslag til Nye Jordal Amfi ut i dag. Byarkitekten ønsker at den gamle skal bli stående og den nye graves ned i bakken. Kultur- og idrettsbygg / Hille Melbye Arkitekter

 • Stein Erik Kirkebøen

Vålerenga har alltid holdt hus på Jordal Amfi, men høsten 2018 står en flunkende ny hall klar til seriestart.

Nå har Manglerud Star skrevet til byrådet og gitt beskjed om at også de ønsker å spille sine hjemmekamper i den nye hallen – selv om klubben har en ganske nyopprustet hall «hjemme» på Manglerud.

Les også

Slik blir nye Jordal Amfi

Trenger moderne kamparena

— Den tilfredsstiller ikke de krav som stilles til dagens arenaer når det gjelder publikumsfasiliteter, VIP-losjer og reklameopplegg. For å kunne utvikle klubben videre fremmer vi derfor vår interesse for å bruke Jordal Amfi som kamparena for vårt A-lag i fremtiden, skriver daglig leder i MS, Bjørn Danielsen, i et brev til byrådet.

— Det har vi ikke gjort for å erte eller irritere Vålerenga eller andre. Vi har gjort det for at folk skal få det bedre. Vi mener det vil være fordelaktig for både publikum, kommunen og ishockeyen, sier Danielsen

- Men dere har noen hundre tilskuere?

— På de siste kampene har vi hatt tusen, det har vært smekkfullt. Vi trenger bedre plass, og vi trenger bedre fasiliteter for publikum og sponsorer.

- Blir det ikke vanskelig å dele en arena mellom to lag?

— De får det til både i Stockholm og Helsingfors, sier Danielsen.

Les også

Byantikvaren vil beholde gamle Jordal Amfi

— Stikk finger’n i jorda!

Vålerenga-trener Espen «Shampo» Knutsen har selv erfart at det gikk greit i Stockholm, men er litt overrasket over at MS mener det er så lett å få til deling her i byen.

— Da vi spurte om å få spille hos dem mens vi bygger ny Amfi, var det, så vidt jeg har hørt, veldig vanskelig å dele hall.

- Er det det?

— Nei, hvis man vil, så går det. Men jeg er usikker på hvor smart det er. Å arrangere kamper i en stor arena krever et stort arrangement, og MS har jo bare noen hundre tilskuere når de ikke har gratis inngang. Så vidt jeg forstår, er det Vålerenga som skal stå for salget, så de tjener ikke noe på å spille der. Jeg synes de skal stikke finger’n i jorden og finne ut hvor de står, sier Knutsen.

- Overraskende, men forståelig

Byrådssekretær Frode Kyvåg ble litt overrasket over henvendelsen.

– Ja, vi har hatt kontakt med dagens brukere, Vålerenga Elite og Vålerenga Bredde, og ble litt overrasket over henvendelsen fra MS. Men jeg har forståelse for at den kom. Det er for tidlig å svare, vi har ikke vurdert hvordan tiden og plassen i hallen skal disponeres. Vi har først fokus på å komme i gang med arbeidene 1. januar neste år.

Ishockeyforbundet opplyser at det ikke er noe problem å sette opp en terminliste hvor to lag har hjemmebane i samme hall.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. SPORT

  Nå vil Vålerenga ut av Oilers-skyggen

 2. OSLOBY

  5500 tilskuere må dele 38 parkeringsplasser

 3. OSLOBY

  Enstemmig ja til nye Jordal, men full splid om størrelsen

 4. SPORT

  Prestisjeprosjektet har gått lenge på overtid. Nå nærmer det seg endelig slutten.

 5. SPORT

  VIF-legendene tok farvel med Jordal: - Både gøy og vemodig

 6. SPORT

  «Iskrigerne» ble ydmyket i avskjedskampen: – Har havnet i bakleksa på grunn av Jordal