Osloby

Kjentfolk i kolonihagen

Vera Mikalsen , programleder i NRK:

— Vi har hatt hytta i bare ett år. Den er ganske liten og vi er mange med fem i familien, men vi prøver å sove der hele tiden, når det er varmt nok til det. Å ha kolonihageplass er vidunderlig når man har barn, både fordi vi er ute hele tiden uansett vær og er at området er inngjerdet. Barna løper ut tidlig på morgenen. De kan spise frokost i én hytte, lunsj i en annen hytte, får kanskje is på veien før hele bølingen kommer tilbake og spiser middag hos oss. Det gjør det så fint.

Terje Strømdahl, skuespiller:

— Stillheten er det beste. I praksis har jeg hytte innenfor bomringen. Når jeg er på jobb, kan jeg ta bussen rett til Solvang, da har jeg bare 100 meter til hytta. Her legger jeg alt stress og hele byen bak meg. At unge mennesker ser at vi trenger stille pletter og ønsker flere kolonihageparselller, er et praktfullt initiativ.

Gerd-Liv Valla, LO-leder , har hytte i Solvang Kolonihage:

— Det beste er at man på noen få minutter kan komme til en fantastisk landlig idyll og hyggelige naboer. Kolonihagehytta er mitt fristed, jeg er her så mye jeg kan om sommeren. Jeg er oppvokst på en bondegård og liker å kjenne gress mellom tærne. Jeg trives også med alle de praktiske gjøremålene, og har alltid mye å ta fatt i. Hytta må holdes i orden og hagen med blomster og frukttrær trenger omsorg og stell.

 1. Les også

  Ventetid og pris

 2. Les også

  Krever byidyll for flere

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. OSLOBY

  Oslofolk kjøper 3500 våpen i året

 2. OSLOBY

  Barnejubel og bomber på Ullevål

 3. OSLOBY

  Krav om kameraer mot hærverk på skoler

 4. OSLOBY

  Opera-fantomene

 5. OSLOBY

  Venusfest i Frognerparken

 6. OSLOBY

  Dykkere rydder bunnen