Osloby

Så mye tjente byrådet i Oslo i 2013

Finansbyråden i Oslo tjente dårligst av kollegene i byrådet. Kultur- og næringsbyråden tjener mest.

Eirik Lae Solberg (H og t.h.) tjente minst, men har ansvaret for finansene i Oslo kommune. Han kom inn som byråd i år, og har nok hatt et kraftig lønnshopp. Byråd for kultur og næring Hallstein Bjercke (V og t.v.) tjente best i 2013, men bare fordi Ola Elvestuen (V) gikk av som samferdsels- og miljøbyråd. Ingar Storfjell

 • Olav Eggesvik
  Journalist

Årets skattelister ble tilgjengelig fredag morgen. Men i år er det ikke bare å søke: For første gang kan man se hvem som har søkt opp ens navn. Det har ikke stoppet Osloby fra å sjekke byrådets inntekt i 2013.

Enkelte av byrådene fikk jobben sin sent i 2013, mens andre gikk av. I oktober i fjor kom byrådene Guri Melby (V) og Øystein Eriksen Søreide (H) inn i bildet. Finansbyråd Eirik Lae Solberg (H) kom inn i april i år, fra en jobb som statssekretær.

Kultur— og næringsbyråden tjener best

Klart best i 2013 tjente kultur- og næringsbyråd Hallstein Bjercke (V), som for tiden er på foreldrepermisjon.

Ifølge skattelistene hadde han 962.697 kroner i inntekt. Dermed er det ikke umulig at han kan ha tjent over én million kroner i fjor. Hans byrådssekretær, nå konstituert byråd, Anne Siri Koksrud Bekkelund (V) ligger dårligst an om man tar henne med i byrådslisten, med 447.813 kroner i 2013.

Tidligere miljøbyråd på topp

Helt på topp ligger tidligere samferdsel— og miljøbyråd Ola Elvestuen (V), som bikket millionen i fjor. Elvestuen var miljø- og samferdselsbyråd i to år, før han kom inn på Stortinget oktober i fjor. Det la neppe en demper på lønnen.

Hans arvtager, Guri Melby (V), overtok etter Elvestuen. Hun tjente 550.339.

De aller fleste over 900.000

De eneste byrådene som ikke tjener over 900.000 er de som kom inn i fjor eller i år. Unntaket er byrådsleder Stian Berger Røsland (H).

Han tjener minst av alle byrådene med fartstid, med en oppgitt inntekt på 760.489.

De færreste av byrådene har formue. Aller mest har byråd for byutvikling Bård Folke Fredriksen (H), med 344.500. Han tjente 921.777 kroner i 2013.

Skattelistene viser nettoinntekt, altså justert for forskjellig type skattefradag (som renteutgifter). Dermed er det ikke sikkert at tallene gir det hele bildet for en persons inntekt.

 1. Les også

  - Jeg liker røffe riff og røffe tekster

 2. Les også

  Naboen får vite om skattesøket ditt

Relevante artikler

 1. OSLOBY

  Denne byråden tjente fem ganger mer enn sjefen

 2. LANGRENN

  Inntektstoppen: Bjørgen og Johaug banket Northug

 3. OSLOBY

  Tøyenløftet: Slik får du aldri se Tøyen torg

 4. FOTBALL

  Denne RBK-spilleren tjente mest i fjor

 5. FOTBALL

  Elleve Rosenborg-spillere tjente mer enn Moldes best betalte

 6. SPORT

  Dette er de norske idrettsheltene som tjener mest