Osloby

VIF får flere hundre millioner til en ny arena av kommunen. Lyn får ikke lov til å sette opp en tribune de har kjøpt selv.

Mens Vålerenga får en arena til mange hundre millioner og plass til 18.000 tilskuere av kommunen, får Lyn ikke lov til å sette opp en tribune de kjøper selv med plass til 450 tilskuere.

På vollen til høyre har Lyn søkt om å få plassere en mobil tribune i halve banens lengde. Foreløpig er kommunens svar: nei. Det svaret kostet i utgangspunktet Lyn 35.000 kroner. Lyn

 • Stein Erik Kirkebøen

Alle folk er like, men noe er likere enn andre, heter det i en berømt bok. Omtrent sånn føler Sjur Skridshol det også. Han er daglig leder i Oslos største fotballklubb, Lyn, som hadde 125 lag i seriespill i sommer.

På kontoret sitt på Kringsjå leser han om rivalen Vålerenga som har fått en gave til flere hundre millioner kroner av Oslo kommune, Finansavisen har regnet seg frem til at den er verd 600 millioner kroner. Denne gaven gjør det mulig for klubben å bygge sin egen arena med blant annet 18.000 tilskuerplasser.

 • Om halvannet år sparker Vålerenga i gang i sin nye storstue. Den kan du lese om her.

Har tribune – på lager

Det har ikke Lyn, som etter årets sesong rykket ned i 3.divisjon, behov for i øyeblikket, og det drømmer man ikke om i klubben.

— Men vi skulle gjerne hatt en liten tribune rundt banen på Kringsjå. Vi har tilskuerrekorden for 3. divisjon med 2000 tilskuere. Det hadde vært hyggelig å kunne tilby dem et sted å stå, sier Skridshol.

Tribunen, som totalt er 47 meter lang, fem meter bred 2,5 meter høy, har han. Klubben kjøpte en mobil rørtribune med plass til 750 tilskuere «relativt rimelig» av Håndballforbundet for et drøyt år siden. Planen er å sette opp plass til 450 tilskuere på Kringsjå.

 • Lyn rykket ned i 3.divisjon i år, men har stadig en gjeng med trofaste tilskuere som møter opp på kamper.
  Men tribunen har ingen i Oslo sett. Siden den ble kjøpt, har den ligget på et lager i Vestfold. Det koster klubben 12.000 i måneden i leie.

35.000 for et avslag

— Mulig det var naivt, men vi trodde vi rett og slett vi kunne sette opp en én meter høy støttemur og den enkle tribunen langs banen på Kringsjå. For sikkerhets skyld sendte vi en søknad til kommunen, sier Skridshol.

Søknaden ble avslått. Og avslaget ble fulgt av en faktura på 35.000 kroner for saksbehandling.

Kravet ble etter noe parlamentering halvert.

— Men vi synes kommunen bedriver en urimelig forskjellsbehandling av to klubber i byen. Mens vi må betale dyrt for et avslag på en søknad om å sette opp en liten tribune vi selv har kjøpt, får Vålerenga flere hundre millioner i gave til en ny arena, sier Skridshol, som venter på at anken på avslaget skal til politisk behandling.

Sprengt banekapasitet

Men mangel på tribune er ikke Skridshols største problem. Det er mangel på baner.

— Vi er sannsynligvis den fotballklubben i landet som har flest spillere og lag pr. bane. Kapasiteten er fullstendig sprengt. Til sommeren skal vår 11 år gamle, slitne kunstgressbane skiftes ut. Arbeidet skulle startet i høst, men er foreløpig (?) utsatt til våren. Da har vi to dårlige gressbaner og én 9’er bane til disposisjon for våre 125 lag. Prosjektet med å legge kunstgress på en av gressbanene er utsatt, sukker Skridshol.

 1. Les også

  2008: Kjøpte tomt av kommunen for 1 kr. Nå: Solgte tomten for 235 millioner.

 2. Les også

  Bibel, bønn og kirkekaffe! Og opprykk

 3. Les også

  Kun to eliteserieklubber hadde flere tilskuere enn Brann

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Budsjettsprekk og millionsmell for nytt Vålerenga-stadion

 2. FOTBALL

  Nordlie mener osloklubber bør slå seg sammen: – Det er mange følelser som hindrer fornuftig tankegang

 3. OSLOBY

  Enstemmig ja til nye Jordal, men full splid om størrelsen

 4. SPORT

  Tar koronagrep: Molde-kamp stenges for publikum

 5. FOTBALL

  Russlands spesielle løsning på FIFAs krav vekker oppsikt

 6. FOTBALL

  Se bildene. Her er Arendals nye storstue