Osloby

Flere russ i slagsmål i Oslo

Politiet har pågrepet en person for vold etter et russeslagsmål på Gaustad i Oslo som førte til at flere russ havnet på legevakta natt til mandag.

 • NTB

Ifølge operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo politidistrikt har det vært en ekstra aktiv natt for russen i hovedstaden, og det toppet seg med slåssingen på Gaustad. Politiet har pågrepet en person for vold og beslaglagt førerkortet til en av sjåførene på grunn av overlast i russebussen.

– Da vi kom til Gaustad, viste det seg at flere russ var utsatt for vold og enten selv hadde tatt seg til legevakt eller blitt kjørt dit. Vi vet ikke hvor mange det gjelder, det var mange russebusser og mye russ i området, men i slåssingen var det russ fra kanskje to busser involvert. Vi tar det veldig alvorlig: Det er vold og det ble slått med flasker, som har stort skadepotensial, sier han til NTB.

Politiet oppretter sak og vil forsøke å komme til bunns i hva som skjedde.

– Det er siste helga før 17. mai, midtuke-17. mai, det er typisk at en del russ da drikker litt mye og det blir en del amper stemning. Vi har brukt mye ressurser i natt på å roe ned stemningen flere steder, på å sende dem hjem og som her, opprette sak, sier Gulbrandsen.

Relevante artikler

 1. NORGE

  Masse russebråk landet over

 2. NORGE

  Russebråk på tampen av feiringen

 3. OSLOBY

  Amper stemning og slåssing blant Oslo-russen

 4. OSLOBY

  Årets russekull har festet ferdig. Men i natt holdt fjorårsrussen folk våkne.

 5. OSLOBY

  Russebuss stoppet med 40 passasjerer for mye

 6. NORGE

  Ungdommer bet og sparket politi i Bergen