Osloby

Ny god, fransk utfordrer

Oslo har mange gode franske brasserier. Chez Colin føyer seg godt inn i rekken.

Chez Colin er en bra nykommer i Oslo. Monica Strømdahl

 • Smørbukk

— Spennende restaurantområde. Snart blir dette nye Torggata, sier spisefølget. Vi har passert flere tomme lokaler, Klosteret, Den Gode Café, Pjoltergeist og Bon Lio, og ankommet et blått trehus med fransk flagg hengende på siden. For kort tid siden åpnet Chez Colin dørene, en uformell restaurant med klassiske franske retter på menyen.

Skjellsettende

Den meget hyggelige servitøren er full av anbefalinger, både på mat- og vinfronten og sørger snart for brød med pisket smør og Comtémajones. Lokalet er enkelt innredet, med noen få bilder på veggene, mørke stoler og bord, samt en rødblomstrete tapet.

— Da er det klart for forretter, sier servitøren og rydder plass til fatene mellom vannglass og hvitvinsglass på det lille bordet. Vi har bestilt en flaske Mâcon Verzé Domianes Leflaive 2011, en gyldengrønn frisk og syrlig herlighet. Spisefølget nyter en enkel, god salat med bacon, stekte brødbiter, posjert egg og gressløk over. Den er meget frisk og god og en fin start på måltidet. Det samme gjelder "Moules à la Normandie", store, deilige blåskjell duvende i en herlig kraft med fløte, sider og røkte og salte skinkebiter. En fin kombinasjon der alle smakene kommer godt til sin rett, selv om vi er enda mer begeistret for St. Lars sine blåskjell med chipotle og chorizo.

Stemningsfullt lokale i Fredensborgveien. Monica Strømdahl

Perler for høns

Nabobordet slurper i seg østers når vi får servert hovedretten.

— Nydelig piggvar, skryter spisefølget. Den posjerte flyndrefisken er fast og fin i det hvite kjøttet, godt krydret, og toppet med masse sopp. Rundt fisken ligger en sjø av smaksrik Madeirasjy og salte pistasjnøtter for å gi retten teksturkontrast. Potetene til er også faste og fine. Den andre hoderetten er nok til en hel armé. Store stykker fint tilberedt perlehøne ligger tett i tett på fatet, med god stekesky, biter av bacon, glasert småløk og store fine erter som gir retten flott farge. Her er også noen potetbåter, men de er i blauteste laget. Kjøttet smaker mye og kokken har klart å beholde saftigheten til perlehøna.

Ost er pop

Servitøren forteller i detalj om rettene, byr på seg selv, og gir middagen et ekstra sting. Når folk skryter av en god matopplevelse, er det veldig ofte den meget tilstedeværende servitøren som får æren. Rart at ikke flere spisesteder forstår betydningen av dette. Folk elsker å skravle med servitøren, få oppmerksomhet og føle at pengene er vel anvendt. Et fyldig ostefat med fem franske oster imponerer også, med en herlig roquefort i spissen. Ostene er meget modne, på høyde med ostefatet hos Le Benjamin, og serveres med en god pærekompott.

Vi avslutter med sitronmousse med marengsbiter, som er toppet med bringebær, rips og blåbær. En enkel, frisk, syrlig, mettende og deilig dessert til fine 95 kr.

Posjert piggvar er en meget vellykket rett. Monica Strømdahl

— Maten hos Chez Colin er på høyde med byens andre brasserier. Den store utfordringen blir plasseringen. Brasserie France og Hansken er godt forankret i byen, Blanche på Majorstuen og Benjamin på Løkka, men her kan det bli stille før helgen kommer. Forhåpentligvis får folk øyene opp for enda et godt fransk tilskudd til Oslo.

Relevante artikler

 1. SULTEN

  Ned en karakter

 2. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: Topp service og mat

 3. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: Sjekk ut denne nykommeren!

 4. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: Nydelig brasseriemat

 5. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: Helt rått på Fredensborg

 6. SULTEN

  Franske følelser på Fredensborg