Osloby

Ny rapport avslører flere mangler i Oslofjordtunnelen

I rapporten etter at et vogntog brant i Oslofjordtunnelen i fjor peker Statens havarikommisjon på flere alvorlige mangler ved sikkerheten i tunnelen.

Oslofjordtunnelen måtte stenges i flere uker etter brannen i mai i fjor. Ingen ble skadd, men to personer måtte reddes ut av tunnelen. Foto: Statens vegvesen / NTB scanpix

 • NTB

Den undersjøiske Oslofjordtunnelen, som går mellom Frogn og Hurum, måtte stenges i flere uker etter brannen i mai i fjor. Ingen ble skadd, men to personer måtte reddes ut av tunnelen.

– Denne rapporten peker på flere alvorlige mangler ved sikkerheten. Det mangler blant annet et system for håndtering og oppfølging av utstyr og utrustning i tunnelen, sier direktør William J. Bertheussen i Havarikommisjonen til NRK.

I rapporten konkluderer kommisjonen blant annet med at det mangler et helhetlig system for håndtering og oppfølging av feil og avvik på sikkerhetsutstyr og utrustning, at det er påvist feil og mangler på teknisk utstyr som Vegvesenet ikke har avdekket gjennom sine egne rutiner og at beredskapsplanen for tunnelen ikke er à jour.

Statens vegvesen lover å se nærmere på sine egne rutiner og systemer etter rapporten.

– Vi er fornøyd med at Havarikommisjonen har gått grundig igjennom hendelsen og hvordan den er blitt håndtert, sier avdelingsdirektør Nils Audun Karbø i Statens vegvesen.

Han understreker samtidig at ingen av feilene som Havarikommisjonen påpeker, var alvorlige eller hadde alvorlige konsekvenser for håndteringen av brannen i mai i fjor.

Les mer om

 1. Oslofjordtunnelen
 2. Statens vegvesen

Relevante artikler

 1. NORGE

  Sjekket sikkerheten i den virkelige «Tunnelen»: – Filmen er realistisk.

 2. NORGE

  Trailer med lammelår tok fyr - nå hylles snarrådig sjåfør

 3. NORGE

  Lastebilsjåføren meldte om akutt stans på motorveien. Innen nødetatene kom frem, var to personer døde.

 4. OSLOBY

  Ny rapport slår alarm om luften i Bjørvika: – Langt mer forurensning i området enn forutsatt

 5. NORGE

  Bent Høie vil skrote meldeordningen flest bruker

 6. NORGE

  30 år siden brannen om bord i Scandinavian Star