Osloby

Snø i april: Slapp av - det går over

Østlandet kan vente seg vårlige temperaturer opp mot 17 grader i helgen.

En lang solperiode med temperaturer opp mot 15-17 grader kan ventes på Østlandet i helgen. Håkon Mosvold Larsen, NTB scanpix

 • Jeanette Sjøberg

En lang solperiode med temperaturer opp mot 15-17 grader kan ventes på Østlandet i helgen. Stein J. Bjørge

Store deler av Østlandet har i morgentimene tirsdag fått vinteren på retur med snøvær. Men meteorologene forsikrer om at det ikke blir liggende.

— Det er et blaff, og vil være over i løpet av ettermiddagen, innen 15-tiden, sier Nina Larsgård, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt.

De siste månedene har vært varmere enn normalen, men hun utelukker ikke nye «lommer» med snøvær. Men det vil ikke være kaldt nok i bakken til at det som eventuelt ville komme av hvitt nedbør blir liggende i lavere strøk.

Opp mot 17 grader i Oslo søndag

Og bare i løpet av tirsdagen vil temperaturene stige, og utover uken vil det i hele landet bli mer vårlige temperaturer rundt 7-10 grader de nærmeste dagene.

Og i løpet av helgen kan særlig østlendingene vente seg klart mer sol og varme.

— Det vil bli endel opphold og sol de nærmeste dagene, og uten noe særlig minusgrader om natten. Selv om vi ikke venter noen knalltemperaturer de nærmeste dagene, stiger det mer mot helgen. Søndag vil bli den varmeste dagen, med temperaturer i Oslo-området kanskje opp mot 16-17 grader, sier Larsgård.

— Så ja, våren er på vei, sier hun.

Én uke med godvær

Meteorolog Mariann Aabrekk i StormGeo sier værskiftet kommer etter lunsjtid onsdag fra et høytrykk som bygger seg opp over Storbritannia.

— Det er bare å holde ut et par dager til nå, så kommer det en høytrykksperiode som varer nesten i en uke. Så lenge man holder seg sør for Dovre, vil man kunne nyte lange perioder med sol nå fremover, sier Aabrekk.

StormGeo venter temperarturer opp mot 15 grader i helgen. Men temperaturene om natten og morgenen vil fremdeles være relativt kjølige, rundt 5 grader i Sør-Norge. Det kan være en trøst for de skiglade etter dagens nedbør.

— De ivrigste skiløperne vil nok bli glade for at temperaturene holder seg såpass lave om natten, og for litt snø nå. Det forlenger påskeføret i skiløypene i for eksempel Nordmarka, sier Aabrekk.

Mildere enn vanlig

Selv om mange ble overrumplet av kraftig snøfall også i mars etter at de første hestehovene hadde fått sole seg en stund, var marsmåned unormalt mild.

For hele landet lå temperaturene i mars hele 3,8 grader over normalen, og er med det den fjerde varmeste mars siden 1900. Mildest var det i Finnmark og Troms - 5-7 grader over normalen.

 1. Les også

  «Blir det varmere nå, fryser vi i hjel»

 2. Les også

  Du milde mars!

Relevante artikler

 1. NORGE

  Hetebølge inntar Europa, og Norge får smake på varmen. Men først kommer bygene.

 2. OSLOBY

  Til helgen vil trolig himmelens sluser åpne seg: – Deilig at det kommer regn nå

 3. NORGE

  Kraftig regn på vei

 4. NORGE

  Kraftige snøbyger på vei: Her kommer det en halv meter med snø.

 5. NORGE

  Juli starter med grått, kjølig og varierende vær

 6. NORGE

  Hett sommervær preger langtidsvarselet: - Det kan faktisk bli 35 grader