Osloby

Disse fem holdeplassene forsvant mandag

Ruter legger ned fem holdeplasser for å få buss og trikk raskere frem.

Her i Grenseveien mener Ruter at holdeplassene ligger for tett. Dermed legges Fougners vei ned. Trinelise Myreng og Stian Bakke må i fremtiden trille 240 meter ned bakken, eller 400 meter oppover til nærmeste holdeplass. Heidi Anne Johnsen

 • Heidi Anne Johnsen

Fra og med mandag 17. august kjører busser og trikker rett forbi holdeplassene Fougners vei, Welhavens gate, Nybrua, Slottsparken og Lilleborg kirke.

Slikt går ikke upåaktet hen. I Fougners vei, som trafikkeres av 21-bussen er det nå startet underskriftskampanje for å få holdeplassen tilbake. Over 500 underskrifter er samlet inn, noe som trolig betyr at saken kommer opp i bystyret.

Dyrt med bakkestart

Holdeplassen ligger i Grenseveien, midt i den seige bakken opp fra Carl Berners plass. På Facebook har Ruters pressekontakt begrunnet nedleggelsen med at det er "vanskelig og kostnadskrevende å ha materiell som må starte i oppoverbakke".

— Dette innebærer at bussene bruker mer drivstoff ved stopp- og start enn normalt. Og at når man må stoppe i en stigning, vil det også legge begrensninger på hvilke kjøretøy som kan betjene denne linjen, forklarer Trond C. Brekke, pressevakt i Ruter.

Ruter begrunner dessuten nedleggelsen med lave passasjertall. Tellinger viser at det i snitt bare er én avstigende eller påstigende passasjer pr. avgang på denne holdeplassen. Samtidig er det i snitt 30 passasjerer på hver avgang. Det er bare 240 meter fra Fougners vei til holdeplassen ved Carl Berner.

— Ruter har som mål er å gjøre kollektivtrafikken mer attraktiv og miljøvennlig, og det å få busser og trikker til å gå raskere er nødvendig for å få flere til å reise kollektivt. Fjerning av holdeplasser som lager unødige forsinkelser er ett av virkemidlene. En totalvurdering av ulike kriteriene gjorde at denne holdeplassen derfor ble vedtatt nedlagt, skriver Trond C. Brekke, pressevakt i Ruter.

Relevante artikler

 1. OSLOBY

  Bystyret i kveld: Ruter ba politikerne om færre holdeplasser. Politikerne svarer med å be om flere.

 2. OSLOBY

  Flere holdeplasser kan forsvinne de neste årene. Ruter vil du skal gå og sykle mer.

 3. OSLOBY

  Slik skal Oslos farligste holdeplass bygges om

 4. OSLOBY

  Søndag stenges Storgata for busser. Snart må også trikken ut.

 5. OSLOBY

  Oslos minst brukte trikkeholdeplass skal få plattform i én retning

 6. OSLOBY

  Får tilbake stoppested: – Nå er resten av livet mitt reddet!