Osloby

Ett skritt nærmere park ved Akerselva

Etter at tomten har sett ut som - og vært - en byggeplass i flere år har byrådet satt av penger til å starte arbeidet med miljøpark på Nedre Foss.

I 2008 var det dette forslaget fra Norconsult som vant i konkurransen om hvordan Nedre Foss bypark skal se ut. Det er først nå det kan se ut som om arbeidet med parken skal begynne. Multiconsult/Bymiljøetaten

 • Nicoline Haugsvær

Det er 25 år siden det ble nedlagt byggeforbud på området ved Nedre Foss for å sikre plass til en ny park langs Akerselva. I 2008 vant landskapsarkitektene i Norconsult AS konkurransen om å utforme området, likevel ser det fortsatt ut som en byggeplass på tomten. Men etter at byrådets reviderte budsjett ble lagt frem i dag, kan det se ut som om park-prosjektet endelig kan komme i gang.

— I det reviderte budsjettet har byrådet bevilget 2,1 millioner til prosjektet. Pengene skal gå til belysning, men det vil også bli satt i gang strakstiltak på selve parkområdet, sier Guri Melby (V), byråd for miljø og samferdsel i Oslo.

Nedre Foss har ligget brakk noen år på grunn av arbeidet med Vulkan og Midgardsormen. Området har blitt brukt til lagring og som byggeplass, men nå som de arbeidene er avsluttet, skal det ryddes.

Håper området snart kan brukes

Første strakstiltak er å få satt opp belysning i området, men de vil også se om det er andre ting som kan gjøres for å gjøre området tilgjengelig for brukerne, som for eksempel å legge gressplen.

— Det viktigste er at området blir tatt i bruk, sier Melby.

Oppfølgingen av arkitektkonkurransen og de større planarbeidene med parkanlegget håper hun kan komme i gang i løpet av 2015, men der må de fortsatt avvente budsjettvedtak fra bystyret.

 1. Les også

  Slik skal parken bli - en gang...

Relevante artikler

 1. OSLOBY

  Opposisjonen krever fortgang i milliardprosjektene på Tøyen

 2. OSLOBY

  Høyre vil bremse utbyggingen i Oslos villaområder

 3. OSLOBY

  – Blir det drabantby her, så flytter jeg

 4. OSLOBY

  Rødt og byrådspartiene enige: Midlertidig stans i fortettingsplaner i flere områder

 5. OSLOBY

  Byrådet utsetter viktige valgløfter

 6. OSLOBY

  Venstre angriper MdG for kollektiv-prishoppet i Oslo