Osloby

Ola Narr-alternativet har vært «midlertidig» i åtte år

Barna fra Hasle barnehage vet ennå ikke hvor de skal være fra sommeren av, etter at Fylkesmannen stanset det midlertidige alternativet på Ola Narr. Nå ser kommunen på muligheten for å plassere dem i en midlertidig barnehage som allerede er bygget.

Rett ved siden av Etterstad barnehage, ligger Etterstadsletta midlertidige barnehage. Den har vært i drift siden 2006, og regner med å få fornyet driften som går ut i 2014. Foto: Olav Eggesvik

 • Olav Eggesvik
  Journalist

Byggingen av den midlertidige barnehagen i friområdet Ola Narr på Tøyen har skapt stor kontrovers. Barna i Hasle barnehage må ha et sted å være etter juni, da det foregår massiv byggevirksomhet rundt barnehagen i to år fremover. Arbeidet er allerede i gang, og fortvilte foreldre har i lengre tid etterspurt en løsning fra kommunen.

Fylkesmannen har midlertidig stoppet byggingen av barnehagen i Ola Narr på Tøyen, mens klagen fra motstandsgruppen behandles. Foto: Tom Kolstad

Før påske stanset

Les også

Knollmjødurt stopper Ola Narr

midlertidig, etter en klage fra den lokale aksjonsgruppen. Kommunen har nå oversendt mer dokumentasjon for valget av Ola Narr til Fylkesmannen.

Jobber med alternativ løsning

I et møte med byrådsleder Stian Berger Røsland (H) og skolebyråd Anniken Hauglie (H), ble FAU i Hasle barnehage nylig informert om en alternativ plan dersom barnehagen i Ola Narr nå likevel ikke blir ferdig i tide:

Ti minutter med buss unna Hasle barnehage ligger Etterstadsletta midlertidige barnehage. Det undersøkes nå om Hasle-barna kan få plass her fra sommeren, dersom Ola Narr ikke blir klar fra juni.

Etterstadsletta barnehage ble bygget i 2006 – nettopp som avlastingsbarnehage for barnehager som pusses opp. Men ilikhet med rundt 30 andre «midlertidige» barnehager i Oslo, har også Etterstadsletta gjentatte ganger fått forlenget dispensasjon, og blitt stående.

Men Ola Narr er fortsatt byrådets førstevalg.

— Vi jobber primært med å få ferdig den midlertidige barnehagen i Ola Narr. Vi har også et konkret bygg som vi nå undersøker om kan brukes. Vi ønsker en løsning der alle barna blir holdt samlet, noe også FAU ønsker, sier byrådssekretær Morten Bakke (H).

- Var Etterstadsletta med i vurderingene man gjorde i forkant av Ola Narr?

— Nei. Grunnen til det var at den opprinnelige planen var å flytte barna fra Hasle barnehage til Ola Narr på et tidligere tidspunkt – og da var Etterstadsletta full.

- Avventende

Nestleder i FAU i Hasle barnehage, Henrik Karlson, understreker at han ikke kjenner til Etterstadsletta, men er positiv til at man nå kan få en avklaring.

- Men fortsatt har de ikke en konkret løsning for hva som skjer fremover. Foreløpig er vi derfor igjen henvist til å vente,sier han til Osloby.

— Etviktig poengnå er at mange som har søkt seg ut av barnehagen på grunn av situasjonen. De som valgte å bli igjen, er de som har stolt på at kommunen ordner nye lokaler på Ola Narr fra 16. juni som lovet. Desitter nå igjen med svarteper, ved at barna mister nesten alle vennene sine – og ved at de fortsatt må leve med stor usikkerhet i lang tid fremover, sier Karlson.

— Vi var tydelige i møtet om at vi må ha forutsigbarhet rundt hva som skal skje fremover.

Byrådssekretær Morten Bakke (H) mener møtet med foreldreutvalget var konstruktivt.

— Jeg forstår fortvilelsen de har gitt uttrykk for, med all den usikkerheten som har hersket i altfor lang tid.

 1. Les også

  Oslo mangler plass til 40 barn etter sommeren

 2. Les også

  Friområde blir barnehage

Relevante artikler

 1. OSLOBY

  UiO: Idrettshall vil ødelegge for tropisk regnskog på Tøyen

 2. NORGE

  Årets minnemarkering av 22. juli blir digital. Pårørende håper et fysisk minnested står klart neste år.

 3. OSLOBY

  Nye Oslo-barnehager kan bli stående tomme

 4. OSLOBY

  Nærmere tusen barn ferdes til daglig i området der det er planlagt midlertidig brannstasjon

 5. OSLOBY

  Millionkrav mot private barnehager opphevet. Høyre: «Et gedigent mageplask for byrådet».

 6. SPORT

  Tålmodigheten er brukt opp – nå vil hockeyfolket kjøpe provisorisk ishall