Osloby

Innbyggerne til aksjon for å bevare Ola Narr

Bystyret fikk mandag overlevert innbyggerinitiativ fra naboene til Ola Narr-parken.

Tre representanter fra innbyggerinitiativet for å stoppe utbyggingen i Ola Narr-parken møtte mandag Rødts gruppeleder i bystyret, Bjørnar Moxnes, på rådhuset. Fra venstre Kenneth Lie, Tommy Fagerheim, Bjørnar Moxnes og Bente Håvimb.

 • Charlotte Karlsen

Ola Narr er friområdet som året rundt brukes aktivt av bydelens befolkning, og som byrådet har vedtatt at skal huse en midlertidig brakkebarnehage frem mot 2016.

«Dette vil beslaglegge det fineste området på Ola Narr og frata befolkningen på østkanten nok et grøntområde» heter det i teksten til oppropetsom er signert av over 800 mennesker som engasjerer seg i Ola Narr.

— Politisk avmakt

Mandag ettermiddag overleverte aksjonsgruppa initiativetsammen med et forslag om bruk av «Sklietomta» – det ubrukte og avsperrede området bak Tøyenbadet. Rødt-leder Bjørnar Moxnes var til stede for å ta mot oppropet. Han mener saken ikke bare handler om friområder og grønne lunger i sentrum, men også om politisk avmakt.

– Hvis vi bystyrepolitikere uten videre godtar at Omsorgsbygg får bygge ned Ola Narr, fordi de ikke har gjort jobben sin og utredet andre plasseringer skikkelig, så har vi abdisert. Hvis det fins politisk vilje, er det ikke for seint å få gjort noe med denne saken. Det skal i hvert fall ikke stå på oss, mener Moxnes.

Byråd for kunnskap og utdanning, Anniken Hauglie (H), måtte under spørretimen i forrige ukes bystyremøte svare på anklagene om at ikke andre alternativer er vurdert.

— Vi har vurdert 13-14 andre steder, men disse har ikke vært egnet, sa Hauglie.

Hun forsikret dessuten om at den midlertidige barnehagen skal være nettopp dét – midlertidig.

— Midlertidige brakkebarnehager har dessverre en tendens til å bli stående, slik vi ser i Sofienbergparken, derfor skjønner jeg godt at naboene frykter at det samme vil skje her, sier Moxnes.

Opp i bystyret

Nå håper aksjonsgruppen at deres initiativ vil føre til en interpellasjon i bystyret.

— Vi vil med dette initiativet sikre at saken blir behandlet i bystyret og håper at politikere i alle partier nå tar ansvar. Det er ingen skam å snu i tide.

 1. Les også

  Friområde blir barnehage

Relevante artikler

 1. POLITIKK

  Åpen strid mellom statsråd Hauglie og Nav

 2. OSLOBY

  Motstand, forsinkelser og brann til tross. Fotografihuset AS gir ikke opp håpet om Sukkerbiten.

 3. OSLOBY

  Skal bygge 2000 boliger i gammelt industriområde

 4. OSLOBY

  Flertall for å skjerme småhusområder – men det kan likevel bli nedstemt

 5. OSLOBY

  Dette er et av Oslos største nye boligområder. Men kommunen bygget aldri en skikkelig park.

 6. OSLOBY

  Stemte for å skjerme villastrøket i fjor, vil ikke love noe i år