Osloby

Raymond Johansen sier ja til Oslo-politikken

 • Karen Tjernshaugen
  Nyhetssjef

Aps partisekretær Raymond Johansen stiller som kandidat til å bli Aps byrådslederkandidat i Oslo. Foto: Ingar Storfjell

 • Det trengs nye tanker og nye ideer, sier partisekretær Raymond Johansen, og stiller seg til disposisjon for Arbeiderpartiet i Oslo.

I Oslo har mange ønsket å få partiveteranen inn som byrådslederkandidat før neste høsts lokalvalg, i stedet for Libe Rieber-Mohn. En inntreden der vil i så fall bety at han gir seg som partisekretær.

– Dersom Oslo Arbeiderparti sine medlemmer mener atjeg kan bidra til å vinne tilbake makten i den byen jeg er så glad i, stiller jeg meg til disposisjon, sier Raymond Johansen i en skriftlig uttalelse til Dagsavisen.

Johansen har også bekreftet at han stiller med en lengre uttalelse på sin Facebook-side:

— Det er tid for et skifte. 18 år med borgerlig styre er nok. Det trengs nye tanker og nye ideer. Oslopolitikken må løfte blikket og se sammenhengene mellom det lokale, det nasjonale og det internasjonale. Hvis vi vil kan Oslo bli ett av verdens mest attraktive steder å bo og arbeide i. Det krever etablering av nye spennende arbeidsplasser, gode opplæringsinstitusjoner, et trygt lokalmiljø og et levende kultur- og idrettstilbud, skriver Johansen.

Skriver Oslo-hyllest på Facebook

Han fortsetter med å rose Oslo som by og kommer med antydninger om en mer miljøvennlig politikk:

«Oslo er en unik by med vår nærhet til naturen. Vi har en unik mulighet til å leve en enda mer miljøvennlig livsstil. Urbaniseringen er ikke en klimautfordringen, den er en av løsningene på klimaproblemet. Fremtiden krever at vi bor tettere, reiser kollektivt, og bruker mer av vår inntekt på kulturopplevelser. Byen gir mulighet for alt dette.

Det vil kreve klare visjoner og målrettet arbeid for å skape denne byen. Det må være en by for alle, og det må være en visjon som omfatter alle som bor i denne byen».

Johansen opplyser at han av respekt for partiets prosesser ikke ønsker å uttale seg ut over dette.

Roses av Støre

Partileder Jonas Gahr Støre sier han støtter partifellens valg:

– Jeg har respekt for Raymonds valg. Han er definisjonen på en patriotisk, engasjert Oslo-gutt. Det har jeg kjent han som gjennom mange, mange år. Det at han nå ønsker å si at han, hvis partilagene vil det, vier seg fullt og helt til det, mener jeg er en veldig spennende nyhet om hans politiske utvikling, sa Jonas Gahr Støre til VG fredag formiddag.

Nåværende varaordfører Libe Rieber-Mohn, som var byrådslederkandidat i 2011, ga fredag ettermiddag beskjed om at hun ikke søker gjenvalg til bystyret. Dermed blir det ikke kamp mellom de to om topplassen.

— Et fokus på personer og konflikter ødelegger både for politikkutvikling og mulighet for byrådsskifte i Oslo, sier Rieber-Mohn.

Avgang nummer to

Meldingen fra Johansen kommer dagen etter at nestleder Helga Pedersen varslet at hun vil gå av som nestleder i Arbeiderpartiet til våren.

Dermed er det duket for en fornyelse av Ap-ledelsen under Jonas Gahr Støre.

Da den nye partilederen ble intervjuet av Aftenposten torsdag, ville han ikke si noe om hvordan han så for sammensetningen av ledelsen i partiet etter Pedersens avgang.

— Jeg tenker ikke så veldig mye på det i dag. Vi må ta ting i riktig rekkefølge. Arbeiderpartiet har så etablerte rutiner for valg og sammensetning av både ledelse og andre organer at jeg har full tro på at vi skal få til dette på en god måte, sier Støre til Aftenposten.

 1. Les også

  Slik skal Ap gjenerobre Oslo

 2. Les også

  «Raymond Johansen på vei over i Oslo-politikken»

 3. Les også

  Støre må velge vekk Johansen eller Tajik til ledertrioen

 4. Les også

  Helga Pedersen tar ikke gjenvalg

Relevante artikler

 1. OSLOBY

  Stortings-Ap kjørte over Gahr Støres lokallag i E18-saken. – Jeg er skuffet

 2. POLITIKK

  Trond Giske trekker seg som Ap-nestleder

 3. OSLOBY

  Ny måling: Arbeiderpartiet kraftig tilbake i Oslo - skylder på søppel

 4. POLITIKK

  Ap-topper om Giske: – Han gjorde det eneste riktige

 5. POLITIKK

  Ap-veteran: Partiet må få tydeligere profil

 6. KULTUR

  Anita Krohn Traaseth: Alle lederoppgaver er til låns. Men når skal en leder forlate sin post?