Osloby

Islamsk Råd ber folk ignorere Sian-markering

Flere moskeer og Islamsk Råd Norge oppfordrer muslimer til å droppe motdemonstrasjoner når organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge (Sian) samles i Oslo.

Styreleder Abdirahman Diriye i Islamsk Råd Norge (IRN) oppfordrer folk til å ignorerer Sians markering på Mortensrud lørdag. Heiko Junge, NTB scanpix

 • NTB

Lørdag holder Sian en markering på Mortensrud torg i bydelen Søndre Nordstrand i Oslo. Det er varslet flere motdemonstrasjoner, og det er frykt for at det kan bli sammenstøt mellom ulike grupperinger.

Flere moskeer har oppfordret sine medlemmer om å ikke møte opp på Mortensrud torg for å gi Sian oppmerksomhet, skriver Klassekampen.

Etter et møte med politiet torsdag kom både Islamsk Råd Norge og Muslimsk Dialognettverk med en lignende oppfordring om å ignorere Sian.

Les også

Slik endte det da Sian besøkte Tøyen i fjor

– Vi kommer med denne oppfordringen for ikke å gi oppmerksomhet til en liten gruppe samfunnshatere, sier leder Abdirahman Diriye i Islamsk Råd Norge til avisen.

– En ting er ytringsfrihet, men det Sian ytrer, er hatytringer. En konsekvens kan være at noen tar til orde for å gjøre ord til handlinger, sier Diriye videre.

Bydelsutvalget har tidligere uttrykt bekymring for markeringen og planlagte motdemonstrasjoner, og politiet har delt ut løpesedler der står at «hverken kommunen eller politiet kan nekte noen å ytre seg, selv om det er grunn til å tro at de vil komme med hatefulle ytringer».

Relevante artikler

 1. NORGE

  Antimuslimer møtt med tomater og tomflasker på Mortensrud

 2. NORGE

  Slik brukte politiet drone i demonstrasjonen på Mortensrud. Nå varsler de mer dronebruk ved store arrangementer.

 3. SID

  Jeg demonstrerte mot Sian. Det ga meg tårer i øynene.

 4. VERDEN

  Sauer, geiter, kyr og en slakterkniv. Slik kan en muslimsk tradisjon gi enda mer koronasmitte.

 5. NORGE

  Mye blir annerledes for over 100.000 muslimer fra fredag

 6. POLITIKK

  Sian-leder pågrepet for å ha sprayet gutt i ansiktet