Osloby

Store forsinkelser i trafikken ut av Oslo fredag

For mange begynte sommerferien fredag. Dette resulterte i svært lange køer ut av byen i rushtrafikken. Problemene var størst på E18 vestover, men avtok utover kvelden.

Slik så det ut på E18 ved Sandvika klokken 16.35. Statens vegvesen

 • Henning Carr Ekroll
  Nyhetssjef

SISTE: Ved 19.30-tiden var det fremdeles litt kø på Ring 3 og E6 sørover, samt på E18 mellom Asker og Sandvika.

Det var Oslo politidistrikt som i 16.30-tiden meldte at det var biler som har fått stans en rekke steder, blant annet på Ring 3, i Svartdalstunnelen, på Ramstadsletta, i Festningstunnelen og i Lørentunnelen. Dette bidro til lange køer og saktegående trafikk på viktige utfartsårer i hovedstaden.

Å kjøre fra Helsfyr til Sandvika via E6/E18 – en strekning på 19 kilometer – tok i 16.40-tiden anslagsvis én time og 35 minutter.

Over 20 km med kø i rushtiden

Rett før klokken 17 fortalte trafikkoperatør Kristina Skogli i Statens vegvesen region øst at trafikken sto så å si stille gjennom hele Operatunnelen i vestgående retning.

– Det er stående trafikk i Operatunnelen fra Etterstad til Holmen vest for Oslo. Det har ikke vært noen alvorlige hendelser, men mange små hendelser som bilstans og mindre trafikkuhell, sier Skogli.

– Det er fredag ettermiddag og fint vær. Alle faktorene er til stede for at det skal være mye trafikk. Denne køen kommer til å sitte litt, legger hun til.

Fra Ryen til Sandvika var det ved 17-tiden en forsinkelse på nesten én time.

Ved 18.15-tiden var det fremdeles lange køer i Oslo, men situasjonen var da begynt å bli bedre.

– Det er synkende kø over alt, men det henger igjen. Akkurat nå er det mest kø i Svartdalstunnelen mot Ryen på grunn av bilstans der. Ellers er det fremdeles noe kø på Ring 3 mellom Ulven og Ryen, på Mosseveien og vest for Oslo, sier trafikkoperatør Thale Eikeset ved 18.15-tiden.

Ved 19.30-tiden er det fremdeles litt kø på Ring 3 og E6 sørover, samt på E18 mellom Asker og Sandvika.

Også togene hadde problemer

Det var ikke bare veitrafikken som slet fredag. Også togtrafikken var rammet av feil på sporet mellom Eidsvoll og Eidsvoll verk, noe som gjorde at strekningen ble stengt for trafikk. En tidligere feil på en sporveksel i Romeriksporten mellom Lillestrøm og Oslo S førte også til forsinkelser.

– Alle feil er rettet, men det kan fremdeles oppstå forsinkelser fordi det tar litt tid før vi er i normal drift igjen, sier Britt-Johanne Wang, pressevakt i Bane Nor ved 19.30-tiden.

Les mer om

 1. Samferdsel
 2. Jernbane
 3. Trafikk

Relevante artikler

 1. NORGE

  Utfarten før langhelgen – brukte to timer fra Oslo til Liertoppen

 2. NORGE

  Kø og store forsinkelser på E18 i Vestfold

 3. OSLOBY

  Togproblemer på Asker- og Drammenbanen onsdag morgen

 4. OSLOBY

  Full stans i togtrafikken vestover til langt på natt

 5. NORGE

  Veivesenet venter ekstra trafikk på hovedveiene

 6. NORGE

  Svært glatte veier. Buss frontkolliderte med bil ved Eidsvoll