Osloby

Innbyggerne anbefales å koke drikkevannet i deler av Oslo

Vann- og avløpsetaten anbefaler innbyggerne å koke drikkevannet i områdene Etterstad og Teisen i Oslo fra og med torsdag.

Vann- og avløpsetaten anbefaler innbyggerne å koke drikkevannet i bydelene Etterstad og Teisen i Oslo fra og med torsdag. Her fra Etterstadsletta. Terje Pedersen, NTB scanpix

 • NTB

Anbefalingen gis på bakgrunn av funn av parasitten Giardia som etaten har påvist i ett av sine faste prøvepunkter. Giardia kan føre til mageinfeksjon.

Ved slike funn varsler de om kokeanbefaling rutinemessig ut fra føre-var prinsippet. Det er ikke gjort funn av parasitten andre steder i byen, skriver kommunen i en pressemelding torsdag kveld.

For cirka fire uker siden ble det sendt ut en kokeanbefaling i samme område. Den gangen var kokeanbefalingen forårsaket av funn av Clostridium perfringens.

Torsdagens funn sett i sammenheng med tidligere funn, tyder på en lokal forurensing. Ingen andre prøvepunkt i byen indikerer forurensing.

Etaten råder innbyggerne til å gi drikkevannet et oppkok og ellers følge rådene Folkehelseinstituttet gir på sin nettside.

Etaten oppdaterer fortløpende informasjon om opprettholdelse eller opphevelse av kokeanbefaling til publikum på sin nettside.

I Engelsviken i Østfold er det også problemer med drikkevannet. Her innføres det kokepåbud fordi det kan ha kommet forurensning i vannledningen under reparasjon av en vannlekkasje. Påbudet gjelder vann som skal drikkes og brukes til matlaging i deler av Engelsviken, opplyser Fredrikstad kommune torsdag kveld.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. OSLOBY

  Drikkevannet må fortsatt kokes i deler av Oslo

 2. OSLOBY

  Oslofolk må koke vannet i flere uker fremover

 3. NORGE

  Askøy tilbyr innbyggerne erstatning etter vannforurensningen

 4. DEBATT

  Drikkevannet er trygt!

 5. VERDEN

  Testing av Wuhans befolkning startet torsdag

 6. VITEN

  Hva om koronaviruset smitter via vann og avføring?