Øyafestivalen er i gang og det er forventet at over 80 000 mennesker vil ta turen innom Tøyenparken i løpet av de tre kommende dagene.

For å forberede deg på hva og hvem du kommer til å støte på i Tøyenparken, viser Aftenpostens Hegtun deg fire ulike festivalstiler i videoen øverst i saken.

I år har festivalen høyere budsjett enn noensinne, og kan skilte med artister som Aurora Aksnes, PJ Harvey, Massive Attack & Young Fathers og Highasakite.

Bortsett fra variert musikk, godt humør og en halvliter i hånden er det ett moment du sjeldent kommer ifra på en byfestival; trendy og dermed nøye planlagt antrekk.

Dette gjelder også Aftenpostens selvutnevnte festivalekspert, Halvor Hegtun. Hegtun har tilbake i 2013 tatt tempen på Roskilde, og kan derfor en ting eller to om hvordan man skal te seg på festival.

– Solbriller er en del av imaget, og de kan gjerne være på i gråvær og lett duskregn.
Paal Audestad

Hipster eller representerende politiker?

Går du for den typiske rocka Coachella-stilen med hatt, singlet, hullete olashorts og bikerjakke? Eller er du mer den typen som setter musikken foran image og dermed kler deg praktisk?

Du vil garantert treffe på de to ovenfor, pluss en hipster som kjører Natt & Dag-stilen, eventuelt en representerende politiker som har løsnet litt på slipset.

– Ikke så rent sjeldent er det behov for at øvrigheten vil besøke området på Tøyen for å markere at dette betyr noe. Da må man være ledigere enn når man er på Stortinget eller på Rådhuset, så finn gjerne en bukse med et lite hull på kneet. Da kommer du lettere i kontakt med ungdommen, tipser Hegtun og fortsetter:

– Et litt uvørent slips kommer også godt med. Her har jeg valgt et fra Lillehammer i 94. Antrekket kan bli veldig mislykket, eller du kan i beste fall bli oversett helt. Og det er jo det vanlige for kommunepolitikere.