Osloby

To eldre menn omkom i Oslo-trafikken i mai

Oslo-trafikken tok ingen liv i årets fire første måneder, men i mai omkom to eldre menn i bytrafikken.

 • Wasim Riaz
 1. mai ble en mann i 70-årene påkjørt av en taxi mens han var i ferd med å krysse Trondheimsveien mellom Rosenhoff og Sinsen. Han ble kjørt til sykehus, men døde av skadene et par dager senere.

— Mannen forsøkte å krysse Trondheimsveien utenom gangfelt da han ble påkjørt. Vi er ikke ferdige med etterforskningen av saken, sier Knut Nysæter, leder av trafikketterforskningsavsnittet i Oslo politidistrikt.

Kolliderte med trikken

For en uke siden kolliderte en 87 år gammel mannlig syklist med trikken i krysset Vogts gate og Marcus Thranes gate på Torshov. Mannen ble kjørt til Ullevål sykehus med livstruende skader. Han døde av skadene dagen etter.

Politiet bekrefter nå at professor Nils Christie var en av de to omkomne i Oslo-trafikken i mai. Foto: Cornelius Poppe

Politiet bekrefter nå at den omkomne i trikkeulykken var professor Nils Christie.— Vi har innhentet tekniske data fra trikken og jobber nå for å analysere disse. Etterforskning fortsetter med henblikk på å få avklare hele hendelsesforløpet, sier Nysæter.

Lave dødstall

Sammenlignet med samme tid i fjor ligger årets dødstallene i Oslo på samme nivå. For hele 2014 endte tallet på fire, noe som var det laveste tallet siden 2005.

— Vi er fornøyd med utviklingen i dødstallene i Oslo-trafikken. Vi håper og tror at tallene forblir lave med tanke på nullvisjonen; målet er at ingen blir alvorlig skadet eller drept i trafikken, sier Nysæter.

Rygget ned eldre dame

Den 8. januar ble en 90 år gammel kvinne rygget ned på Tveita. Hun var innlagt på sykehuset over en lengre periode, men døde av skadene over en måned senere. Hun er ikke med i statistikken over ofre.

— Statistisk regnes en person som dør i en trafikkulykke etter 30 dager ikke som dødsulykke, men den blir etterforsket av oss på lik linje med øvrige trafikkulykker, sier Nysæter.

 1. Les også

  Her skjer skadene i Oslo-trafikken

 2. Les også

  Syklist livstruende skadet etter kollisjon med trikk

 3. Les også

  Nekrolog: Nils Christie

Relevante artikler

 1. OSLOBY

  Trikk mot varebil i Oslo sentrum

 2. OSLOBY

  Politifolkene skadet i ulykken på Grünerløkka er utskrevet fra sykehus

 3. OSLOBY

  Lastebil sto fast i kryss i Oslo, sperret for trafikken

 4. OSLOBY

  Biler mot trikk på Grünerløkka – to fraktet bort i ambulanse

 5. OSLOBY

  To trikker kolliderte på Olaf Ryes plass

 6. OSLOBY

  Ferge kolliderte med kai på Hovedøya – flere skadet