Osloby

Bye bye, Bislingen?

Vinteren på Bislingen blir ikke som før. Fjellstuen skal erstattes av spahotell.

Vinterens tilbud begrenses. Overnattingstilbudet forsvinner, og det ser usikkert ut for kafédriften. LENE LI DRAGLAND

 • Forf>lene Li Dragland (foto)
 • <forf>ingrid Sandved Nordli <

Skiglade osloborgere må forberede seg på et svært begrenset tilbud ved Bislingen i vinter. Overnattingstilbudet forsvinner, og det ser usikkert ut for både kafédrift og alpinanlegg.

Spahotell?

Ekteparet Inger og Jan Kristiansen solgte Bislingen i sommer. Investor Leif Einar Bae Mysen overtar eiendommen, mens Bislingens fremtidige utseende ligger i arkitekt Håkon Schiongs hender. Planen er at fjellstuen på "Nordmarkas tak" skal forvandles til et 3500 kvadratmeter stort spahotell.Men eierskiftet er ennå ikke offisielt. Mysen har sendt ut varsel om byggeplanene, og frist for innsigelser er satt til 1. desember. Da starter arbeidet med reguleringsplanen, og det er mottagelsen av denne som avgjør hvorvidt Mysen faktisk legger pengene på bordet.— Salget av Bislingen er betinget av at reguleringsplanen godkjennes av kommunen, sier investoren.

På kant med kommuneplanen

— Å få utvidet planområdet for Bislingen slik det er varslet, kan bli en lang prosess. Årsaken er at store deler av området ikke er i tråd med kommuneplanens arealdel for 2005- 2016. En reguleringsplanprosess kan fort ta ett år fra det foreligger et planforslag, til planen er vedtatt, sier saksbehandler Camilla Torgersen i Lunner kommune.Grunneier på Bislingen, samt resten av området Mysen vil regulere, er Lunner Almenning.

Forhandlinger pågår

Avisen Hadeland meldte i september at allmenningsstyret i utgangspunktet ikke er negative til utviklingsplanene av Bislingen, men at grunneieren ikke vil komme i en situasjon der de må gi fra seg areal. - Kommer allmenningen til å levere innsigelse?- Det har jeg ingen kommentar til. Vi er fortsatt i forhandlinger med den involverte parten, og vi har en grei dialog, sier allmenningsbestyrer Per Almqvist.

Relevante artikler

 1. OSLOBY

  Nå rives «Ondskapens hotell»

 2. OSLOBY

  Kjøpte «Ondskapens hotell» på tvangssalg: Utelivsgründere vil bygge hotell, naturhytter og badstu i Nordmarka

 3. OSLOBY

  Oslo ypper til ny krangel om E18. «Filibustertaktikk», mener Bærums ordfører.

 4. NORGE

  Meløy-rådmannen ber kommunen si nei til å lage isbiter av Svartisen

 5. OSLOBY

  Høyre: – Byrådet kommer med alle ansvarsfraskrivelsers mor

 6. OSLOBY

  Forbereder søksmål mot kommunen for å bevare småhusområde