Osloby

Og dette kan bli et toppseriestadion

Hvis Bærum SK rykker opp, blir Sandvika stadion Norges minste Tippeliga-stadion.

Planene for utvidelsen av Sandvika stadion er ennå ikke klare, men en ting er sikkert. – Vi har ingen planer om å flytte på oss, sier daglig leder Tommy Westlie.

 • Karl Martin Jakobsen

Etter at flaggstangen på grusen ble fjernet foran vinter-OL på femtitallet har det vært lite toppfotball på Sandvika stadion.

– Vi er mange gangers norgesmestere i hockey og bandy. I 1952 var det hockey-OL her. 3000 tilskuere og Norge mot Sveits, men hvis vi rykker opp vil det være det største som har hendt i klubbens historie, sier Per-Tore Svendsen over kaffekoppen.

Les også:

Les også

Bærum - Oslo 2-1

Flytter ikke på seg

Det mangeårige klubbmedlemmet sitter i Sandvika stadions klubbhus, og kan se tilbake på en oppsiktsvekkende sesong på gressmatten utenfor. Den nyopprykkede bærumsklubben endte på femteplass i førstedivisjon. Etter seieren mot Kristiansund borte er laget kun tre kvalikkamper unna en aldri så liten sensasjon.

–Det eneste som hadde vært bedre enn å møte Stabæk i Tippeligaen, er om de hadde rykket rett ned, sier Tore Edvardsen (t.v.) om en eventuell fremtid i toppfotballen. Bemerkningen får lystig respons fra Anton Huus og Ole Martin Funderud.

I dag har stadionet en kapasitet på 1000 ståplasser og 815 sitteplasser. Dette er klart mindre enn noen av dagens Tippeliga-arenaer, men klubben har ingen planer om å flytte på seg med det første.– Vi hører til her på Sandvika. Å spille her er en viktig for sjelen til klubben, sier daglig leder, Tommy Westlie.

Begrenset budsjett for Bærum SK

Westlie forteller om et kalenderår der interessen for Bærums nest største klubb har økt i takt med forbedrede prestasjoner på banen. Han utelukker ikke en eventuell utvidelse av arenaen ved opprykk, men fremhever at reguleringsplanene for den eventuelle utvidelsen ikke er klare. Opprykkskampen kom brått på, både for Bærum SK og kommunen.

Sandvika stadion har kun to tribuner. Ellers går det i ståplasser.

– Årets budsjett er på rundt 4,4 millioner kroner, et av de minste budsjettene i Adeccoligaen, og målsetningen vår var å holde oss over streken. Bare det å sette inn et lysanlegg med tippeligastandard vil være tungt for oss, sier Westlie.

Før den tid må klubben komme seg forbi Mjøndalen og Brann, der sistnevnte bruker omtrent like mye på enkeltspillere som det Bærum SK gjør på hele den daglige driften.

– Det blir tøft nok, og derfor må se på flere planer for fremtiden, sier Tommy Westlie.

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Sandviken har ventet i 30 år: – Selvsagt hadde vi ikke måttet vente så lenge om det var et herrelag

 2. FOTBALL

  Sandviken må flytte - trolig til Fyllingsdalen

 3. FOTBALL

  Forslaget om Sandviken/Brann-sammenslåing: - Byråden forstår ikke hva dette går i

 4. OSLOBY

  Slik skal Vålerengas nye stadion bli en pengemaskin

 5. SPORT

  Får endelig stadion etter 27 år i toppen

 6. FOTBALL

  Bærum kommune river Nadderud stadion - slik blir Stabæks nye hjemmebane