Osloby

To menn siktet for giftdrap i Oslo

To personer ble onsdag kveld pågrepet og siktet for forsettelig drap etter at en mann døde på sykehus i Oslo lørdag 7. februar.

 • Aftenposten
 • Ntb

Politiet fikk mistanke om at en mann som døde på Ullevål sykehus var forgiftet, skriver VG.

Obduksjonen styrket mistanken og to menn ble pågrepet onsdag kveld. Ingen av de to skal være i familie med mannen. Ingen av de tre tilhører noe rusmiljø, ifølge avisen.

— Etterforskningen er i en tidlig fase, og derfor ønsker vi ikke å kommentere omstendighetene rundt dødsfallet eller grunnlaget for siktelsen for øvrig, sier politiadvokat Andreas Strand ved Seksjon for volds- og seksualforbrytelser.

Lukkede dører

De to mennene vil bli fremstilt for varetektsfengsling torsdag.

Politiet vil begjære de to mennene varetektsfengslet i fire uker, herunder to uker i full isolasjon. De vil også be om lukkede dører i retten, opplyser politiet i en pressemelding.

Utover dette ønsker ikke politiet å kommentere saken ytterligere.

Stiller seg uforstående til siktelsen

Advokat Hans Olav Bytingsvik er forsvarer for den ene av de to siktede. Han sier at hans klient stiller seg uforstående til drapssiktelsen.

En av mennene skal ha forklart at han drev med gjenopplivning av en mann. Han ble hentet av ambulanse, men døde senere på sykehuset.

Advokat Benedict de Vibe bekrefter at han forsvarer den andre mannen, men gir ingen kommentarer til saken. Dagbladet skriver at en av de siktede er en mann i 30-årene, og at dødsfallet skal ha skjedd i forbindelse med inntak av rusmidler.

Relevante artikler

 1. OSLOBY

  Dette er Oslos nærmeste høyfjell

 2. OSLOBY

  Snøkåt og skiklar?

 3. OSLOBY

  Okkupantene i Hausmanns gate kan bli kastet på dør etter 16 år

 4. OSLOBY

  Ble bortvist fra sitt eget hjem av politiet. Ikke gyldig, mener retten.

 5. OSLOBY

  Utested-eier: - Vi vil gjerne ha politiet på besøk oftere

 6. OSLOBY

  Valgsirkus på hjemmebane