Osloby

Voldtektstiltalt TV-danser hevder britisk tobarnsmor ble fornærmet da han avviste henne

OSLO TINGRETT (Aftenposten): 37-åringen som er tiltalt for for voldtekt av ni kvinner fikk problemer med å besvare aktors spørsmål.

Politiadvokat Andreas Strand og statsadvokat Guro Hansson Bull er aktorer i rettsaken.

 • Henrik Arneberg

Tirsdag nektet mannen straffskyld for alle voldtektene som skal ha skjedd i perioden 2002 — 2013. Ifølge tiltalebeslutningen skal mannen ha dopet ned, truet og brukt vold mot flere av ofrene.

Mannen soner allerede fengselsstraff for to voldtekter. Påtalemyndigheten mener to av de ni nye voldtektene han er tiltalt for, skal ha skjedd etter at den første rettssaken startet i fjor.

Tips til saken? Kontakt oss her!

- Tobarnsmor ble dopet ned

En britisk tobarnsmor (34) forklarte tirsdag hvordan hun i 2013 kom i kontakt med tiltalte via en kjent nettside som tilbyr sine medlemmer å overnatte gratis på en sofa når de er ute og reiser. Ifølge kvinnen ble hun dopet ned og voldtatt mens hennes to døtre lå på soverommet ved siden av.

Moren fortalte at hun hadde med en flaske vin til verten, slik skikken er med denne overnattingsformen.

– Jeg skjønte fort at noen hadde tuklet med vinen. Da sluttet jeg å drikke og begynte å bli bekymret for situasjonen barna og jeg var i. Først presset han meg på en hyggelig måte, så mer pågående. Han sa at jeg så anspent ut, at han kunne massere skuldrene mine og at han var autorisert fysioterapeut, fortalte 34-åringen.

Kvinnen, som har fått en posttraumatisk lidelse etter det som skjedde i tiltaltes leilighet i Oslo i mai 2013, anmeldte også 37-åringen for overgrep mot barna, men dette er henlagt etter bevisets stilling.

Les egen sak: Tiltalt for voldtekt mens barna sov ved siden av

- Hun ble fornærmet

Under sin frie forklaring i retten hadde mannen en helt annen versjon av episoden med tobarnsmoren i hans leilighet.

Tiltalte hevder han og moren delte en flaske vin etter at barna hennes hadde lagt seg. Mannen forteller at han lekte med barna, at det var god stemning hele tiden, men at tobarnsmoren virket sliten og stresset.

— Etter at barna hadde lagt seg ble vi sittende i sofaen min. Vi pratet litt om løst og fast. Deretter hentet hun medbrakt flaske vin. Jeg tok i mot flasken selv om jeg ikke er så glad i vin. Deretter gikk jeg på kjøkkenet og hentet glass. Vinen ble satt på bordet til lufting, sa mannen.

Den britiske kvinnens bistandsadvokat, Anne-Kristine Bohinen. Her i samtale med tiltaltes forsvarer.

Han fortalte kvinnen tok et bad og deretter kom ut iført hans håndklede. Deretter mener tiltalte at hun prøvde seg på han, men at mannen sa stopp.

— Jeg sa at dette ikke var greit siden jeg hadde vært i en overgrepssak, samt datet en kvinne. Hun virket fornærmet, smalt igjen døren til rommet og la seg. Neste morgen var det god stemning, men jeg ga beskjed om at hun måtte finne et annet sted å sove. Etter dette så jeg henne ikke igjen, sa 37-åringen onsdag morgen.

Les også: TV-danser (37) tiltalt for ni voldtekter - skal ha dopet ned, truet og brukt vold mot flere av ofrene

Endret kun deler av profilen

Etter mannens frie forklaring startet politiadvokat og aktor Andreas Strand sin utspørring.

Strand startet med å spørre 37-åringen om hvorfor han kun endret deler av profilteksten sin, blant annet etternavnet, på siden der han tilbød sofaen sin til sofasurfere.

- Du endret etternavn, men ikke at du ikke lenger hadde en kvinnelig samboer. Tror du ikke de omreisende som skal sove på sofaen din gjerne vil vite dette?

37-åringens forsvarer Djordje Borojevic.

— Jo, men det var så mye å endre i hele profilen. Men jeg burde sikkert endret denne opplysningen, svarte mannen.

Han fortalte å ha endret etternavnet fordi han ble hengt ut i forbindelse med voldtektene han tidligere er dømt for. Dette var også grunnen til at hans tidligere samboer flyttet ut.

- Men er det greit å ha en slik profil når man er dømt for voldtekt? ville aktor vite.

— Jeg mener jo selv at jeg er uskyldig dømt, svarte mannen.

Fant massasjeolje i leiligheten

Den fornærmede kvinnen forklarte tirsdag at det ble brukt massasjeoljer under voldtekten, noe mannen ikke er enig i.

- Kan du da forklare hvorfor politiet fant en åpnet flaske med massasjeolje på stuebordet der dere var kvelden før, da politiet kom til leiligheten etter kvinnen hadde anmeldt deg?

— Nei, det er veldig rart. Jeg har aldri sett den massasjeoljen. Den var ikke min, sa mannen.

På spørsmål om tiltalte er sexavhengig, svarte han delvis bekreftende.

— Ja, jeg er vel relativt glad i sex, men har ikke fått en diagnose på at jeg er sexavhengig. Men jeg har oppført meg som en rundbrenner i miljøene jeg har vært.

— Så du hadde en naken dame på sofaen din, er sexavhengig, men stoppet situasjonen da kvinnen la an på deg? spurte aktor.

— Ja, det stemmer, sa mannen.

Tips til saken? Kontakt oss her!

Trine Rjukan er bistandsadvokat for fem av kvinnene.

Vold, trusler og voldtekter

Ifølge statsadvokat Guro Hansson Bull har mange av de eldre forholdene blitt anmeldt etter at den forrige voldtektssaken mot 37-åringen ble omtalt i mediene. Dette gjelder blant annet to kvinner på 18 og 19 år som begge ble med mannen hjem til hans leilighet etter å ha blitt lovet å få være med i en musikkvideo. Begge har forklart at de ble dopet ned og voldtatt. Hendelsen skjedde i 2006.

Et av de mest alvorlige tiltalepunktene gjelder mannens tidligere samboer.

Ifølge tiltalen skal kvinnen, i tillegg til å ha blitt voldtatt, blant annet ha blitt tvunget til å sette seg i et glovarmt badekar, blitt knivtruet og slått så hardt i hodet at hun fikk hjernerystelse.

En annen kvinne har anmeldt mannen for en voldtekt på Burger King i Karl Johans gate i Oslo.

«Mens han gjennomførte samleiet uttalte han blant annet "hold kjeft, eller så dreper jeg deg", eller lignende, alt mens kvinnen gråt og sa hun ikke ville, og gjorde den motstand hun var i stand til» , ifølge tiltalen.

Påtalemyndigheten har varslet at det vil bli lagt ned påstand om 15 års forvaring med en minstetid på 10 år.

Relevante artikler

 1. NORGE

  Drapstiltalt i retten: -Jeg skulle bare skjære brød

 2. FOTBALL

  Voldtektstiltalt Molde-spiller nekter straffskyld: - Det var frivillig

 3. NORGE

  Kvinnen rømte barbeint og sa hun var voldtatt. Juryen frifant mannen.

 4. NORGE

  Mann (35) dømt til syv års fengsel for å ha voldtatt to søstre

 5. NORGE

  Voldtektsmannen fikk en mild dom fordi ofrene var prostituerte - nå er straffen skjerpet.

 6. OSLOBY

  Forklarte seg i voldtektssak: – Det verste var å få vennene mine mot meg