Osloby

Hvem har byens beste kebab?

Mye kål og flere skuffelser preget vår kebabtest. Men de beste er i en klasse for seg.

Balkan pizza & kebab house imponerer med nystekt pitabrød, gode grønnsaker, smakfulle sauser og skikkelig kjøtt. Foto: Morten Uglum / Aftenposten

  • Smørbukk & Dagobert

«Kebabgaten» Torggata har havnet i bakleksa. Nå er det Grønland og området rundt HiA som har den beste kebaben. Det er konklusjonen etter Oslobys kebabtest der vi besøkte 10 kebabutsalg i Oslo. Vi bestilte medium kebab i pitabrød med medium og sterk saus. Der de ikke hadde pitabrød, tok vi kebab i rull.

Under bedømmingen ble det lagt vekt på kvalitet og utvalg av grønnsaker, konsistens og smak på kjøttet, smak på dressingen og ferskhet på brød/rull. Presentasjonen ble også bemerket.

Balkan pizza & kebab house: Best i byen 1

Foto: Morten Uglum

Vår vurdering:

6 av 6

Adresse: Pilestredet 49, tlf. 22 59 95 22

Åpningstider: Man.-tor, 11–23, fre.-lør. 11–23.30, søn. 12–23

Vi spiste: Kebab i pita med medium og sterk saus

Pris: 85

+ Nydelig hjemmebakt pitabrød, god stekeskorpe på kjøttet, friske grønnsaker. Begge sausene var smakfulle og bra porsjoner gjorde at vi ble mette.

Kjøttet kom fra en kjele i vannbad istedenfor rett fra stekeplaten, men smaken var svært god likevel.

Konklusjon: Dette er en kebab som gir mersmak, særlig på grunn av god saus, kjøtt og pita. Det nystekte pitabrødet er isolert sett verd karakter seks. Man kan også sitte og spise der, men da koster kebaben 10 kroner ekstra.

Nye Istanbul kebab Grønland: Best i byen 2

Foto: Signe Dons

Vår vurdering:

6 av 6

Adresse: Grønland 14

Åpningstider: Man.-fre. 10–24, lør.-søn. 11–24

Vi spiste: Döner kebab i pita, en medium og en sterk

Pris: 74

+ Nydelig brød, deilig, saftig kjøtt, god, variert salat med et syrlig sting. Sausen hadde særpreg.

Litt oljet, vanskelig å spise med hendene.

Konklusjon: Dette er en ener. Hyggelig service som henviser oss til bord og kommer med mat og bestikk. Det nærmeste vi har kommet til å spise på restaurant. Perfekt miks av brød, saus, salat og kjøtt, og en klar sekserkandidat. Det eneste brødet vi har fått bedre, var på Balkan. Verd pengene!

Dronningens kebab: Frisk og god

Foto: Morten Uglum

Vår vurdering:

5 av 6

Adresse: Dronningens gate 27, tlf. 22 66 69 99

Åpningstider: 11–01 hverdager, 11–04 helger

Vi spiste: Kebab i pita med medium og sterk saus

Pris: 119 kroner inkl. drikke

+ Kjøttet er stekt med hakket løk, noe som gjenspeiles i smaken – dette er en av de beste kebabene vi har fått. Friske grønnsaker, svært god saus, vi anbefaler at man ber om sterk, da får du en spesialsaus med sting og hvitløksdressing.

Mye kål og mais mot slutten, og brødet blir klissete. Man kunne også ha hatt sterk saus og kjøtt helt nederst i brødet for å få en optimal miks etter vår mening.

Konklusjon: Et knøttlite lokale, men til gjengjeld er servicen personlig. Trikset med å steke løk sammen med kjøttet gir et løft. Det er ikke mye som skiller denne kebaben fra toppkarakter.

New Beirut kebab: Mest for pengene

Foto: Signe Dons

Vår vurdering:

4 av 6

Adresse: Møllergata 8, tlf. 22 42 54 54

Åpningstider: 10–01 hver dag

Vi spiste: Stor kebab (de lager liten, stor og King Kong), medium og sterk

Pris: 60

+ Stor porsjon, masse kjøtt, friske, fine grønnsaker og rikelig med saus. Den sterke sausen hadde masse sting. Brødet var sprøtt og godt, og godt blandingsforhold kjøtt/grønnsaker.

Kjøttet besto av farse i små biter, og ble borte i smaken av grønnsaker og saus.

Konklusjon: Porsjonen var så stor at det var umulig å se brødet. Smak og friskhet holdt seg gjennom hele måltidet. Med tanke på prisen får du valuta for pengene.

Mediterranean grill: Litt for lite kjøtt

Foto: Morten Uglum

Vår vurdering:

4 av 6

Adresse: Torggata 34, tlf. 22 11 09 45

Åpningstider: Man.-fre. 10–03, stengt lør.-søn.

Vi spiste: Lammekebab i pita

Pris: 75

+ Godt krydret kjøtt, bra saus, særlig den sterke hadde bitt. Saus i bunnen, slik at det ikke ble altfor tørt mot slutten.

Litt for lite kjøtt, altfor mye kål og mais: Halvveis i måltidet sitter vi igjen med bare pita, kål og mais. Rødløken var ganske vissen, men agurken og tomatene var friske. Dyrt for en liten

Konklusjon: Den minste kebaben vi fikk i løpet av denne testen. Det var også overraskende at vinneren fra sist gang vi testet kebab ble parkert av de to «nykommerne».

Oslo kebab og pizzahus: Standard kebab

Foto: Signe Dons

Vår vurdering:

3 av 6

Adresse: Tøyengata 1, tlf. 22 17 11 21

Åpningstider: 11–05 alle dager

Vi spiste: Medium kebab med sterk og medium saus

Pris: 59

+ Saftig kjøtt, friske, fine grønnsaker. Bra porsjon og miks mellom kjøtt og grønnsaker. Billig.

Altfor mye kål og mais i bunnen, slapp tomat. Noe av kjøttet inneholdt brusk. Pitabrødet ble klissete mot slutten, sterk saus manglet sting. Kjedelig brød.

Konklusjon: En standard kebab, men prisen trekker opp helhetsinntrykket.

Kebab biten Pilestredet: Mye, men middels

Foto: Morten Uglum / Aftenposten

Vår vurdering:

3 av 6

Adresse: Pilestredet 63C, tlf. 22 11 08 70

Åpningstider: 10–04 alle dager

Vi spiste: Liten kebab med medium og sterk saus.

Pris: 59

+ Bra miks mellom kjøtt og grønnsakene. Småskåret løk og agurk blandet seg med kebaben, det var passe med kål den sterke sausen hadde et fint, tydelig sting. Dessuten stor porsjon, vi så ikke brødet under alt tilbehøret og saus.

Medium styrke var nærmere mild etter vår smak. Kjøttet og brødet var anonymt.

Konklusjon: Kebab Biten leverer mye for pengene, i likhet med New Beirut. Men kvaliteten ellers havnet midt på treet. En tradisjonell kebab uten særpreg.

Bislett kebab Pilestredet: Midt på treet

Foto: Morten Uglum

Vår vurdering:

3 av 6

Adresse: Pilestredet 55

Åpningstider: 10–03.30 alle dager

Vi spiste: Liten kebab med medium og sterk saus

Pris: 61 kroner (71 for å spise der)

+ Mye kjøtt, rent og pent. Sting i sausen.

Mye kinakål nederst, ellers nesten ingen grønnsaker. Alt lå lagvis, kål nederst, kjøtt og mais på toppen. Ferdigstekt kjøtt lå i en haug på stekeplaten, slik at vi ble servert lunkent, nesten kaldt kjøtt.

Konklusjon: Bislett kebab er ikke lenger best i byen, de siste gangene vi har besøkt stedet er inntrykket at dette nå er en kebabsjappe midt på treet, akkurat som brødet.

Carmel grill: God på bunnen – nesten

Foto: Morten Uglum

Vår vurdering:

2 av 6

Adresse: Dronningens gate 27, tlf. 22 41 67 69

Åpningstider: Man.-lør. 09–06, søn. 09–24

Vi spiste: Lammekebab i pita, medium og sterk

Pris: 75

+ Tzatzikien og dressingen var bra, pluss for å ha kjøtt både nederst og øverst.

Grovt skårne grønnsaker, vi fikk store biter rødløk og salatbunn. Mykt, klissete brød. Tynne strimler lunken kjøttfarse. Vi ba om en sterk, men sausen hadde de puttet nederst i pitabrødet slik at den var mye nærmere mild det meste av måltidet.

Konklusjon: En stor skuffelse, særlig siden testpanelet har spist mye bedre kebab her tidligere. Pluss for gode dressinger.

Vinny’s kebab: Tretten på dusinet-sted

Foto: Signe Dons

Vår vurdering:

2 av 6

Adresse: Storgata 32, tlf. 22 17 90 09

Åpningstider: Søn.-to. 10–03, fre. 10–24, lør. 24–00 (døgnåpent)

Vi spiste: Stor kebab, sterk og medium

Pris: 70

+ Fint skårne agurkbiter, passe mye kål. Vi fikk også champignon, det har vi ikke fått noen andre steder. Mye saus.

Kjøttet var nesten ikke stekt, og sausen smakte lite, selv den sterke. De hadde lagt på jalapeño og syltet grønn chili for å bøte på den tamme sausen. En eneste tomatskive er stusslig. Stabler med pitabrød pakket inn i plast og store bokser mais på bakrommet var heller ikke særlig appetittvekkende.

Konklusjon: Vinnis er et tretten på dusinet-sted som bør skjerpe seg, bl.a. ved å steke kjøttet ordentlig. De kan med fordel ha enda sterkere saus, den vi fikk var nærmere medium.

Les mer om

  1. Grønland
  2. Oslo
  3. Grill

Relevante artikler

  1. SULTEN

    Den store kebab-testen: Han lager Oslos beste kyllingkebab

  2. SULTEN

    Fra terningkast to til terningkast seks:

  3. SULTEN

    Her er den beste Øya-maten!

  4. OSLOBY

    Smalhans er årets Øyamatvinner

  5. SULTEN

    Restaurantanmeldelse: Fy fasan, så godt!

  6. SULTEN

    Hvem har best mat i Oslos nye mathall?