Osloby

Flere tusen i markering for dyrepoliti

Flere tusen mennesker trosset gråvær og lett regn lørdag ettermiddag for å delta i en markering utenfor Stortinget til støtte for å opprette et norsk dyrepoliti.

Det var mange som tok turen til Eidsvolls plass i høstværet. Håkon Mosvold Larsen, NTB Scanpix

 • Ntb

Organisasjonen NOAH — for dyrs rettigheter sto bak markering, som ble holdt på Eidsvolls plass på Verdens dyredag lørdag. Det ble holdt flere appeller på plassen foran Stortinget.

Leder i NOAH, Siri Martinsen, sier det er på høy tid at vold mot dyr tas alvorlig og behandles som nettopp vold og ikke som skadeverk på eiendom. Martinsen får støtte av blant andre Shabana Rehman Gaarder, som er kommunikasjonsrådgiver i NOAH og en av appellantene lørdag:

Shabana Rehman var blant appellantene. Håkon Mosvold Larsen, NTB Scanpix

— Dyr blir behandlet som eiendom. Å torturere og ta livet av et dyr blir sett på som hærverk. Det er større bot for å stjele en sykkel, enn å drepe en hund med en øks. Dyr blir sett på som ting, og det ønsker vi å endre, sier Rehman Gaarder til TV 2. Hun mener det folkelige engasjementet viser at det er mulig å oppnå endring.Ifølge politiet var det 2-3000 mennesker på Eidsvolls plass ved 16.30-tiden, en drøy halvtime etter at markeringen startet. De tar forbehold om at det kan ha kommet flere senere, og arrangøren anslår at det var mer enn dobbelt så mange deltakere.

Også mange andre steder i verden ble dyredagen markert. I 136 byer på seks kontinenter var det paroler med krav om at politikere gjør mer for å stanse tjuvjakt og ulovlig handel med neshorn og elefanter.

Relevante artikler

 1. OSLOBY

  Protesterte mot pelsdyr: Krever at næringen legges ned

 2. NORGE

  Tusenvis samlet til ulvemarkeringer i flere byer

 3. NORGE

  Tusenvis vil demonstrere for ulvene

 4. NORGE

  Store protester mot voldtekts-frikjennelser mandag ettermiddag

 5. DEBATT

  Markering på Eidsvolls plass | Olemic Thommessen

 6. NORGE

  Venstre vil gi Shabana, Iram og Amal fem millioner i kampen mot æresvold