Osloby

Oslo-ran nr. 100 i oktober

I går kveld var det et nytt ransforsøk i Oslo, denne gang på Montebello.

 • Einar Haakaas
 • Olav Eggesvik

En gruppe på 5-6 ungdommer forsøkte å rane en 20-åring. Ungdommene blir beskrevet som mellom 16-18 år gamle og mørke i huden. Tre gutter på rundt 17-18 år ble pågrepet, mistenkt for ransforsøket kort tid etter ranet. Dette er ran nummer 100 i Oslo i oktober.

Operasjonsleder Tore Solberg ved Oslo politidistrikt sier politiet skal ha fortsatt jakten på flere gjerningspersoner utover kvelden. Ifølge politiet skal ungdommene ha kommet med trusler.

- Det var en mann på 20 år som ble forsøkt ranet. Ranerne fikk ikke med seg noen ting. Under ranet ble det ikke brukt hverken kniv eller andre våpen, sier operasjonslederen.

Mønster

Ranene følger ofte det samme mønsteret, mener politiet. Det er ofte to til seks personer som er med på ranet, og de skyr ingen midler. Nattetid i helgene i sentrumsområdene er typisk.

- De som er ute på byen, mister gjerne bedømmelsesevnen, går ofte på mørke, lite trafikkerte steder og møter edru personer som raner dem, sier stasjonssjef ved Grønland politistasjon, Kåre Stølen.

Ransbølge

September og oktober ser ut til å bli de verste ransmånedene i Oslo på flere år. I september har politiet registrert 103 ran, og så langt i oktober er 100 ran anmeldt. 18 politibetjenter ved Grønland politistasjon jobber nå fulltid for å stoppe ransbølgen i Oslo.

Samtidig er det sendt flere politifolk i gatene. Kåre Stølen kaller situasjonen for uholdbar.

- Vi skal ha oversikt over fremgangsmåte, hvor og når ranene skjer, beskrivelser av gjerningspersonene for alle ran i hele Oslo. Det handler om å få så mye analyse og kunnskap at vi setter inn ressursene våre på riktig sted, sier Stølen.

Politiets oppklaringsprosent er i dag er på 18 prosent. Denne skal forbedres. Økningen i ran er så langt i år på 6 prosent sammenlignet med i fjor.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. OSLOBY

  Oslo vil vinne EM i miljø

 2. OSLOBY

  - Innbrudd i 40 biler på Oslo Lufthavn i natt

 3. OSLOBY

  Oslo-elever får færre lærere

 4. OSLOBY

  Kaffeslabberasebevisst

 5. OSLOBY

  Dropper gondolbane til Ekeberg for å få en enklere Munch-prosess

 6. OSLOBY

  Tyvlytt på motordur