Osloby

Politiet mener Holmlia-gjeng tjener millioner på kriminalitet

Politiet mener ledelsen i den Holmlia-baserte gjengen Young Bloods tjener millioner på kriminalitet, ifølge en rapport fra desember 2016 som VG har fått tilgang til.

Politiinspektør Grete Lien Metlid sier at en stor politienhet jobber med saken. Foto: Tore Meek, NTB scanpix

I den hemmeligstemplede etterretningsrapporten heter det at «(…) ledelsen i Young Bloods tjener millionbeløp på sin kriminelle virksomhet, men vi vet per dags dato lite om hva som skjer med deres fortjeneste på den kriminelle virksomhet», skriver VG.

– Vi har mer kunnskap enn vi hadde bare for ett år siden, bare så det er sagt. Vi vet mye om hva som skjer, og vi jobber med ulike strategier for å bekjempe det. Vi er veldig oppmerksomme på bindinger internasjonalt, sier politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt til avisen.

«I det meget sannsynlige tilfellet at Young Bloods representerer eller samarbeider tett med organiserte kriminelle nettverk fra Vest-Balkan, er det sannsynlig at de har tilgang på en betydelig kompetanse og bistand innenfor kriminell virksomhet, spesielt innenfor segmentene narkotika og hvitvasking», heter det videre i etterretningsrapporten fra 2016.

Metlid ønsker ikke å kommentere hvor politiet tror narkotikapengene blir av, men sier en stor enhet jobber med saken.

Bakteppet for avsløringen er en omfattende reportasje i VG, hvor avisen forteller hvordan et tenåringsmiljø fra Holmlia i løpet av et tiår utviklet seg til et omfattende organisert kriminelt miljø i Oslo, involvert i både narkotika, kindnapping og drapsforsøk.

Les mer om

 1. Oslo
 2. Politiet
 3. Gjengkriminalitet

Relevante artikler

 1. NORGE

  Oslopolitiet har etterforsket 462 saker mot Young Bloods i «Operasjon Gamma». Men fortsatt går de mektige bakmennene fri.

 2. OSLOBY

  I skogen bak barnehagen lå hasjdepotet til Young Bloods

 3. OSLOBY

  Kritikken haglet mot Oslo-politiets håndtering av gjengmiljøene. Da gikk de til aksjon.

 4. NORGE

  Politiet bekrefter: Leder i Young Bloods pågrepet i Marokko – siktet for drapsforsøk fra 2012

 5. NORGE

  Politiet knytter hasjbeslag til Young Bloods – mener å ha avverget fire «alvorlige hendelser»

 6. OSLOBY

  Hvor mye påvirker arkitekturen byens ungdomsgjenger?