Osloby

Burgerfavorittene Munchies og Troys har stengt i Torggata

Bygården skal renoveres, og flere populære spisesteder må finne nye lokaler.

Munchies har fremdeles åpent på Grünerløkka og Solli plass, men den originale restauranten i Torggata har vært stengt siden starten av februar. Morten Uglum

 • Nina Selbo Torset
 • Morten Uglum (foto)
 • May Synnøve Rogne

«Stengt 4-ever» står det skrevet på en papirpose i vinduet til en av hovedstadens mest populære burgerrestauranter. Munchies startet i det små med hjemmesnekrede møbler i en av Torggatas avstikkere i 2014, men har siden også åpnet restauranter på Grünerløkka og Solli plass.

Nå er imidlertid dørene stengt i det originale lokalet. På en plakat på døren heter det at restauranten tvinges ut av lokalene. Årsaken er at bygården skal renoveres.

En av Munchies’ eiere, Lars Johan Bernvald, sier at de har vært kjent med oppussingsplanene siden oppstarten for fem år siden.

– Vi har bare fått leiekontrakt for ett år av gangen, så vi visste at vi måtte se etter nye lokaler på et tidspunkt.

– Jeg har alltid vært begeistret for Munchies-burgerne. De er saftige og pommes fritesen skuffer sjelden, heter det i Aftenpostens anmeldelse av Munchies i Torggata. Monica Strømdahl

– Vi kommer sterkere tilbake

I 2017 fikk Munchies konkurranse da burgerkjeden Troys åpnet på hjørnet av samme bygård. «Troys Burger tar opp kampen om å bli byens burgermester», skrev Aftenpostens anmeldere. Men også dette spisestedet må nå se seg om etter nye lokaler. I et innlegg på Facebook lover Troys å komme sterkt tilbake i Torggata, som de siste årene er blitt en av Oslos hippeste gater.

Munchies-eier Lars Johan Bernvald sier eierne håper å få tilbake leiekontrakten når renovasjonen er ferdig, men at det ikke er lagt noen konkrete planer.

I mellomtiden utvider burgerkjeden med en ny restaurant på Munch Brygge bak operahuset i Bjørvika. Den skal etter planen åpne i mai. Det er også håp for den som vil ha en burger fra Munchies midt i sentrum:

– Vi er langt på vei mot å få på plass en kontrakt for et lokale på Youngstorget, sier Bernvald.

Men ettersom kontrakten ikke er skrevet under enda, vil ikke eieren gå nærmere inn på detaljene. Hvis alt går som det skal, vil den nye restauranten åpne etter fellesferien.

 • Det finnes heldigvis flere gode alternativer nå som Munchies har stengt i Torggata: Her er Oslos beste burgere

Totalrenoverer bygården

Den delen av bygården som skal pusses opp, har blant annet huset frisørkjeden Cutters, gatekjøkkenet Marinos Pizza & Grill og baren Oculus. Sistnevnte har ikke funnet nye lokaler og må legges ned.

Oculus OSLO

Når Aftenpostens fotograf oppsøker bygården denne uken, er det bare tomme næringslokaler i den delen som vender mot Torggata. Flere annonserer at de takker for seg eller flytter til nye lokaler.

Renoveringen innebærer at kjelleren skal gjøres om til næringslokaler, ifølge sakspapirer hos Plan- og bygningsetaten i Oslo. Fasaden skal også pusses opp, men innenfor antikvariske krav. Morten Uglum

Bygården eies av Hellberg Eiendom. De nedre etasjene har vært leid ut til ulike restauranter og butikker, mens tredje og fjerde etasje består av leiligheter. Eiendommen er oppført på Byantikvarens gule liste som bevaringsverdig, og renovasjonen må derfor skje seg etter antikvariske krav.

– Etter den nødvendige prosessen med Byantikvaren starter vi rehabiliteringsprosessen i 2019. Vi forventer å ferdigstille prosjektet i løpet av 2020, sier Torkill Hellberg, selskapets styreleder og eneaksjonær.

Hvem som kommer til å flytte inn i Torggata i fremtiden, er det for tidlig å si noe om.

– Vi er åpne og utelukker ingen nye konsepter. Det skjer mye spennende i denne delen av byen, og vi håper å kunne være med på å utvikle gatemiljøet i positiv retning, sier Hellberg.

Les mer om

 1. Byutvikling
 2. Restaurant

Relevante artikler

 1. OSLOBY

  En rekke kjente restauranter stengte dørene i fjor: – Utviklingen er positiv, mener utelivsgründer

 2. SULTEN

  Er du lei matpakken? 10 knallgode lunsjer i Oslo

 3. OSLOBY

  Naboer dypt uenige: Mener gårdeier skyver Saga kino foran seg

 4. OSLOBY

  Stadig flere butikkjeder stenges. Hva betyr det for byene våre?

 5. OSLOBY

  Stratos i Folketeaterbygningen legges ned

 6. OSLOBY

  «Mitt Oslo»: Derfor har statsråden fordommer – mot Oslo