Osloby

Ekstrem utskiftning i Bogstadveien

High-end luksusbutikkene har flyktet til Frogner og sentrum. Bogstadveien overtas av kjedebutikkene og blir ung og trendy.

Snart flytter H&M inn i de over tre etasjer store lokalene i Tatlergården i Bogstadveien. Tatlerbutikkene flytter et kvartal ned gata. Olsen Olav

 • Tonje Skjervold

Pelskledde Gucchi og Prada-kjøpende "fine fruer" på 35 + erstattes nå av ett yngre, mer trendy og kjede-vennlig forbrukersegment i Bogstadveien.

— Bogstadveien blir yngre, mer trendy, og kjedene tar i større grad over. De utpregede luksusmerkene vil trolig i større grad trekke oppover mot Frogner og Skovveien, eventuelt ned mot den nye klyngen av luksusbutikker i sentrum rundt Eger, Steen&Støm og flaggskipbutikkene i Akersgata, sier stylist Christian August Stang til Oslopuls.no.

centerMax Mara, Corso Como og Ma er blant butikkene som har forsvunnet fra Oslos mest eksklusive handlegate det siste året. Olsen Olav

Store utskiftinger

Bogstadveien, og kanskje spesielt den nederste delen, Hegdehaugsveien, har gjennomgått store forandringer det siste året siden finanskrisen inntraff i fjor høst.

— De eksklusive motebutikkene Max Mara, Ma og skobutikken Corso Como har forsvunnet, og yngre trendy butikker som Acne, WeSc, og Oasis har etablert seg. Når H&M i tillegg tar over hele lokalene til det eksklusive senteret Tatler i desember, vil Bogstadveien se ganske annerledes ut enn bare for et år siden, påpeker Stang.

.

center.. Olsen Olav

Leieprisene har skutt i været, og mange butikker er blitt presset ut av Bogstadveien de siste årene. Noen har funnet nye lokaler i sidegatene, men de fleste har lagt ned. Bogstadveien og Hegdehaugsveien blir i større og større grad preget av kiosker og kjedebutikker.

Til Aften tidligere i år fortalte innehavere av butikker som har holdt til i Bogstadveien 70 år om nye gårdeiere som «ikke kan vente» til leiekontraktene deres går ut og de kan få inn noen som kan betale mer.

Både naboer og butikkeiere har uttrykt bekymring over at utvalget i det mange tidligere forbandt med Oslos triveligste handlegate, nå ligner mer og mer på Karl Johan.

— Tålte ikke finanskrisen

Ifølge daglig leder i Majorstuen og Bogstadveien næringsforening, J. Andreas Melander, er 60-70 prosent av de 300 butikkene i Bogstadveien spesialbutikker, mens kun 30-40 prosent er kjeder.

Melander tviler på at den tradisjonsrike handlegaten vil få en yngre målgruppe, eller miste sitt preg av eksklusivitet.

— Vi har et stort spekter av gullsmeder, klokkebutikker og motebutikker i det øverste prissjiktet. En del av butikkene som ikke gikk så godt de siste årene tålte vel kanskje ikke en fiananskrise på toppen av det hele. De fleste av butikkene som er drevet bra her, har opplevd en dobling av omsetningen over de siste fire årene, sier Melander til Oslopuls.no.

rightPosten og Bloom overtas av butikkene som tidligere holdt til i Tatlergården. Olsen Olav

Her er «nye» Bogstadveien:

*** Den unge klesbutikken Come as You Are erstatter eksklusive Max Mara**

*** Den norske designeren og Nåløyet-vinneren Mette Møller har flyttet inn i lokalene til danske Mads Nørregård.**

*** Det danske merket By Marlene Birger erstatter Tiger of Sweeden (som flyttet inn i nabolokalene).**

*** High-end skobutikken Corso Como har blitt erstattet av butikken Femme Fatale, som blant annet selger vesker i et middels prissjikt.**

*** Design og interiørbutikken Home & Cottage har erstattet den halv eksklusive klesbutikken Companys.**

*** Den danske interiør og møbel butikken HAY har erstattet den svært eksklusive high-fashion butikken Ma.**

*** H&M flytter inn i de over tre etasjer store lokalene i Tatlergården.**

*** Tatler og flere av butikkene som lå i det eksklusive Tatler-senteret flytter over gaten et kvartal ned, og erstatter blant annet undertøysforretningen La Senza, Posten og klesbutikken Bloom.**

*** Ifølge det Oslopuls.no kjenner til, flytter den internasjonale klesgiganten Topshop inn i Bogstadveien, trolig en gang på nyåret.**

*** Den svenske kjeden Monki, som er et eget butikkonsept og merke i H&M-familien, åpner sin første butikk i Norge i Bogstadveien, trolig i løpet av novembermåned.**

*** De gamle lokalene til Energy og Miss Sixty står fremdeles tomme og annonseres til utleie.**

Relevante artikler

 1. OSLOBY

  De håper at en app kan redde småbutikkene

 2. A-MAGASINET

  – Er jeg ikke millionær når jeg fyller 30, skal jeg kappe av meg lillefingeren, sa Kim Haagensen. Så gikk han konkurs.

 3. A-MAGASINET

  Eiendomskongen Olav Thon: - Jeg kunne klart meg fint som minstepensjonist

 4. OSLOBY

  Gatekrigeren

 5. OSLOBY

  Reiser hjem til mamma for å kunne leie ut leiligheten til turister

 6. OSLOBY

  Røykte marihuana så kraftig at brannvesenet dukket opp