Osloby

Gladnyhet for skientusiastene

Etter to sesonger med dårlig besøk tar Oslo Vinterpark grep for å lokke flere til bakken: Prisen på sesongkort settes ned fra 4500 til 2500 kroner.

Oslo Vinterpark har mistet en liten andel av besøkende de siste to sesongene. Nå setter de ned prisen på sesongkort med 44 prosent for å få flere til å oppleve Oslo som vinterby. Rolf Øhman

 • Wasim Riaz

Mens enkelte næringer skrur opp prisen for å opprettholde inntektene når kundene uteblir, gjør Oslo Vinterpark det motsatte. I år blir prisen på sesongkort satt ned fra 4500 til 2500 kroner. Dette er en reduksjon på 44 prosent.

Også barnefamilier kan glede seg over den nye prisstrukturen: Familie på to voksne og inntil tre barn kan i år kjøpe årskort for 7000 kroner.

-Vi er ute etter å få flere folk i bakken, sier Espen Bengston, daglig leder i Oslo Vinterpark, som også inkluderer Varingskollen i sine sesongkort.

Vil snu trenden

Oslo Vinterpark er regionens største skisenter med opp mot 200.000 dagsbesøkende gjester i løpet av en sesong. Likevel har mildværet ved sesongstartt gitt noen utfordringer de to siste sesongene. Besøkstallet gikk ned med 20 prosent i sesongen 2012/2013 sammenlignet med året før. I fjor ble det en økning på 10 prosent fra sesongen 2012/2013. Nå håper Bengston at trenden fortsetter.

— Vi har hatt to utfordrende vintre der kulden har uteblitt ved sesongstart. Nå tror vi at det nye prissystemet vil få flere til å bruke bakkene våre. Vi har selvfølgelig et ønske om å øke omsetningen og få vist frem Oslos største skisenter til en større del av befolkningen, sier Bengston .

Han tror at mange heller ikke har fått med seg at Oslo Vinterpark i dag bes tår av hele 18 bakker og blant annet to halfpiper.

— Mange har et forhold til bakkene rundt Tryvann og Wyller-løypa, men det er ikke alle som har fått med seg hvor stort anlegget er blitt med de siste års investeringer. Det er lett å glemme at vi ikke trenger å gå over fjellet for å finne snø, sier han.

X-Games-effekt

Selv om de fleste øvelsene i X-Games 2016 er lagt til Tøyen, har også Oslo Vinterpark fått tildelt et par øvelser. Superpipe-konkurransene på snowboard og ski er lagt til Oslo Vinterpark. Bengston håper at dette vil gi dem en real oppsving.

— Vi er kjempeglade for X-games og tror at lekene vil skape blest om Oslo Vinterpark.

- Og når starter årets sesong?

- Det avhenger av været. Nå krysser vi fingrene for at kulden kommer i løpet av november. Vi er nødt til å ha fire-fem kuldegrader før vi kan begynne å starte skikjøring. Målet er å komme i gang i begynnelsen av desember, svarer Bengston.

 1. Les også

  Disse skisentrene rundt Oslo har åpent i romjulen

 2. Les også

  Verdens største skihall bygges i Lørenskog

 3. Les også

  Byrådet går inn for X-Games i Oslo i 2016

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. OSLOBY

  Nå blir det afterski på Tryvann

 2. FAMILIE OG OPPVEKST

  Stor oversikt: Her står du billigst på ski

 3. OSLOBY

  Her blir det hvitt i hele sommer

 4. OSLOBY

  Fremdeles flotte forhold i alpinbakken på Tryvann

 5. OSLOBY

  "Så lenge det ikke blir tyve pluss, så holder snøen"

 6. OSLOBY

  «Det var koselig at de hadde med seg mammaen sin, men de hadde bæsj i rumpa»