Osloby

Vil bygge nytt tårn ved Oslo Plaza

Eieren av Oslo Plaza ønsker å bygge et nytt tårn ved det eksisterende hotellet, samt øke det nåværende med tre etasjer. Planleggingen har foregått i over åtte år, men Oslo kommune er noe lunken til prosjektet.

Postgirobygget og Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo sentrum. Bøe, Torstein / NTB scanpix

 • NTB

Hotellinvestor Lars Wenaas er klar til å bruke en halv milliard kroner på å utvide Oslo Plaza med et nytt minitårn og bygge på det eksisterende tårnet med tre etasjer. Overnattingskapasiteten kan da økes fra 676 til 1 024 rom, skriver Dagens Næringsliv.

Planene er ikke nye. Hotelleierne har jobbet med prosjektet i åtte år.

– Vi er generelt forbauset over at det har tatt så lang tid, sier administrerende direktør Tarje Hellebust ved Radisson Blu Plaza Hotel til avisen. Han håper nå at planene kan tas opp til politisk behandling

Hotelldirektør Tarje Hellebust ønsker å utvide kapasiteten ved Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo. Torstein Bøe / NTB scanpix

Det nye tårnet er planlagt å være 12 etasjer høyt og blir i samme stil som det nåværende, men altså 25 etasjer mindre enn det nåværende tårnet som med sin høyde på 117 meter ruver godt i Oslo sentrum.

– Det har vært en lang prosess med plan- og bygningsetaten, og jeg føler vi har funnet en løsning som fungerer bra, sier hotellinvestor Lars Wenaas.

Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune har imidlertid lagt fram et eget forslag som er ti meter lavere, noe Wenaas anser som en ulønnsom løsning.

Les mer om

 1. Næringsliv
 2. Hotell
 3. Oslo

Relevante artikler

 1. OSLOBY

  Bare to hus i Oslo er over 100 meter høye. Om få år kan det komme seks til.

 2. OSLOBY

  Se hvor det kan komme: Minst 40 nye høyhus i Oslo og tårn på over 100 meter

 3. OSLOBY

  Kommunen sier nei til 27 etasjer ved Oslo Spektrum

 4. NORGE

  Så høyt blir Det store blå

 5. OSLOBY

  Vil sette en stopper for planene om å reise Oslos høyeste bygg

 6. OSLOBY

  Se Thons gigantplan for Oslo sentrum: Vil rive Gunerius og bygge 100 meter høyt hotell