Osloby

Politiet om Holmlia-skyting: Siktede og fornærmede gikk på samme koranskole

21-åringen som er siktet for drapsforsøk på en 18-åring på Holmlia i Oslo, har gått på koranskole i Somalia. Politiet mener 18-åringen gikk på samme skole.

Innbyggerne på Holmlia har den siste tiden opplevd flere skyteepisoder i sitt nabolag. I februar markerte møtte mange opp til en antivoldsmarkering. Heiko Junge / NTB scanpix.

 • NTB

De to skal ha gått på samme koranskole bare noen måneder før skyteepisoden 24. april.

– Vi har opplysninger som tyder på det, sier politiadvokat Pål Fredrik Hjort Kraby til Klassekampen.

Den 21 år gamle mannen er siktet for å ha skutt en 18 år gammel mann i hovedpulsåren i beinet. Også en 23 år gammel mann er varetektsfengslet i samme sak, siktet for grov kroppsskade.

Ifølge politiet skal siktede og fornærmede har tilbrakt «en viss periode» sammen på skolen. Flere av koranskolene i Somalia anklages for torturlignende forhold, der elevene kan bli slått og lenket fast.

18-åringens bistandsadvokat Andrea J. Salamonsen sier til Klassekampen at fornærmede nekter for å ha gått på koranskole i Somalia.

LES OGSÅ:

Politiet har gjennom etterforskningen ikke kunnet fastslå om skyteepisoden knytter seg til gjengkriminalitet. Selv om det var mye folk til stede da skuddene ble avfyrt, har politiet slitt med å få tak i vitner.

21-åringen har sittet isolert i varetekt i fire uker med brev- og besøksforbud. Hans forsvarer Trygve Staff har ikke besvart Klassekampens henvendelser. Politiadvokat Kraby vil fredag be om at fengslingsperioden forlenges.

Les mer om

 1. Skyting
 2. Somalia
 3. Krim
 4. Oslo

Relevante artikler

 1. NORGE

  Holmlia-siktet 21-åring fengslet i fire uker

 2. NORGE

  Maridalen-drapet: Også offeret kan ha bodd i skogen

 3. NORGE

  Maridalen-drapssiktet må fortsatt sitte i isolasjon

 4. NORGE

  Oslo-politiet vurderer forvaring for overfallssiktet mann

 5. OSLOBY

  Fulgte etter Oslo-kvinner, angrep bakfra og tok kvelertak til de besvimte

 6. NORGE

  Maridalen-siktet ikke lenger mistenkt for drap