Osloby

Denne veien skulle være bilfri i dag

Onsdag ble Ring 2 ved Tøyen stengt for biltrafikk. Likevel var det store bilkøer der i ettermiddag.

Til tross for skilt som forbød innkjøring, var det lange bilkøer i Finnmarkgata onsdag ettermiddag. Wasim Riaz

 • Wasim Riaz

I forbindelse med den såkalte Tøyen-avtalen for ett år siden der SV og byrådet ble enige om å flytte Munch-museet til Bjørvika, ble partiene enige om å lage en sammenhengende park fra Botanisk hage til Tøyenparken. For å få til dette måtte Ring 2 enten legges i lokk eller sperres for trafikk.

Derfor ble Finnmarkgata mellom Økernveien og Sofienberggata stengt for trafikk i dag. Bare bussen får lov til å kjøre der. Det ble satt opp skilt med innkjøring forbudt på veien.

Men da Osloby var på Tøyen i ettermiddag, virket det som om bilistene ikke hadde fått med seg stengingen. Det var til tider over 100 meter med kø av biler i Finnmarkgata mot Galgeberg. Trafikken var mindre i retning mot Carl Berners plass.

Ikke overrasket

— Dette er overhodet ikke overraskende, sier Hans Edvardsen, direktør i Bymiljøetaten (BYM).

- Det er klart at det blir litt kaotisk med et slikt tiltak på den første dagen. Vi vil se hvordan dette vil gå utover, og regner med at bilistene blir vant til det nye kjøremønsteret, sier Edvardsen.

BYM var opprinnelig imot denne løsningen. Dette av frykt for økt trafikk til smågatene i området. Likevel ville politikerne gjennomføre prøveprosjektet i et halvt år.

— Vi har vært der i løpet av dagen for å justere veimerkingen og bedre skiltingen, sier Edvardsen.

Det er planlagt bommer på veien, slik at bare busser kan kjøre forbi. Det er uklart når bommene kommer. Prøveperioden varer til midten av desember.

Ønsker lokk

Marianne Borgen (SV), leder i samferdselskomiteen i bystyret, var en av pådriverne for å få gaten stengt for et halvt år.

— Dette er en prøveordning. Målet er å redusere trafikkmengden i området. Nå utredes det blant annet en løsning med en lokk over Ring 2 på den aktuelle strekningen, slik at beboerne kan få et sammenhengende grønt område der, sier Borgen.

Også hun sier at kommunen vil følge med på trafikkutviklingen med tanke på hvilke konsekvenser stengningen har for nærområdet.

Samferdselsbyråd Guri Melby (V) var ikke tilgjengelig for kommentar i kveld, men har tidligere sagt at hvis stengningen skaper ekstra mye trafikk i smågatene på Tøyen, så vil byrådet vurdere stengningen igjen.

 1. Les også

  SVs velgere ville ha Munch-museet på Tøyen

 2. Les også

  Onsdag stenges Ring 2 for et halvt år

 3. Les også

  Løpske lamaer inntok Tøyenparken

Relevante artikler

 1. OSLOBY

  Milliardløftene til Tøyen kan bli brutt. Foreløpig er kun millionløftene innfridd.

 2. OSLOBY

  Løkkeveien stenges – 15.000 biler må finne ny vei

 3. OSLOBY

  Slik vil byrådet løse trafikkproblemer: Stenger hovedgater for gjennomkjøring

 4. OSLOBY

  To T-banestrekninger får buss for bane i høstferien

 5. OSLOBY

  MDG-byråden snur: Dropper å stenge vei etter protester

 6. OSLOBY

  Jobber med ny Ring 2: Vurderer å stenge deler av veien for privatbiler