Osloby

Må fikse hull midt på natten

Aftenpostens tjeneste «Fiks dette» fikk over 1000 henvendelser.

Dette kartet viser noen av de 639 hullene i veien som er meldt inn. Grønn markør betyr at de er løst.

 • Olav Eggesvik
  Journalist

Pågangen er blitt så stor at asfalt-fiksere må jobbe natten gjennom.

En beboer i Parkveien spurte forleden dag i spalten Spør Oslo om hvorfor i alle dager Bymiljøetaten tettet asfalthull utenfor vinduet hans midt på natten.

Svaret fra pressekontakt Odd Bratteberg i Bymiljøetaten var at de rett og slett hadde for mye å gjøre. Det var delvis Oslobys skyld, mente han.

- I forrige uke kom det nemlig inn så mange meldinger om asfalthull at Bymiljøetaten måtte kjøre rundt og tette hele døgnet, sa Bratteberg.

Siden Osloby lanserte Fiks dette, har det strømmet på med meldinger. Nesten halvparten av alle meldinger dreier seg om hull i veien.

Jan Ola Slettheim (t.v.) og Witek Rzepecki fikser flere hull i Rådhusgata. Nå er det travelt for asfalt-arbeiderne. Det er ekstra mange biler i gatene, og doble skift. Rolf Øhman

En leser henvendte seg til Osloby for å rette en takk til Bymiljøetaten. Hullet hun klaget på lå i Gregers Grams vei.- Jeg tenkte i mitt stille sinn, forutinntatt som jeg er, at det nok ikke var noen vits. Fredag sendte jeg inn en henvendelse på nett. Meget stor var min overraskelse da jeg kom hjem på mandag og alle hullene var asfaltert! Utrolig kjapp reaksjon fra etaten, det ligner ikke på ryktet kommunale etater har, skriver Hege Isaksen i en e-post.

Siden oppstarten er det kommet inn 639 klager på hull i veien. 608 er loggført som fikset. Det er over 100 hull i uken, bare gjennom Fiks dette. I tillegg kommer hull i veien som er meldt inn på andre måter.

Det er ikke bare hull i veien det kan klages på. Flere har brukt tjenesten til å si fra om fotgjengeroverganger der den grønne mannen ikke lyser lenge nok. Bymiljøetaten svarte med å øke frekvensen med tre sekunder.

Men det kan være lurt å huske på at Bymiljøetaten ikke har ansvaret for alt i Oslo. Dersom det er noe du ønsker deg, for eksempel en ekstra gatelykt, må du ta kontakt på Bymiljøetatens nettsider.

 1. Les også

  Osloby lanserer Fiks dette

 2. Les også

  Fiksdette: Vi vil ha flere oppdrag!

 3. Les også

  Jobber doble skift for å tette hullene

 4. Les også

  Fikset grønn mann med Fiks dette

afp000688378.jpg Osloby

Relevante artikler

 1. OSLOBY

  Nå skal det lappes

 2. OSLOBY

  Hull-trøbbel i treningseldorado: - Asfalten er dårligere enn noen gang

 3. OSLOBY

  Denne veien vil ingen ta ansvar for

 4. OSLOBY

  Oslo-vinteren har ført til «klagestorm»

 5. OSLOBY

  10.600 brøyteklager i Oslo

 6. OSLOBY

  Alvorlig sikkerhetshull: Private meldinger om elevene i Oslo-skolen lå tilgjengelige på nettet