Osloby

Oslo rådhus blir klesbyttemarked

Oslo skal arrangere klesbyttemarked i rådhuset, som avslutning på sin årlige ombruksuke. Uka retter oppmerksomheten mot bærekraftig forbruk og økt ombruk.

Oslo skal arrangere klesbyttemarked i rådhuset, som avslutning på sin årlige ombruksuke. Uka retter oppmerksomheten mot bærekraftig forbruk og økt ombruk. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

 • NTB

Det skjer dagen etter den store handledagen Black Friday. Fenomenet har blitt kritisert av miljøbevegelsen for å føre med seg unødvendig overforbruk.

– Norge er ett av landene i Europa med høyest materielt forbruk. Hvis vi kan bytte mer, handle brukt eller reparere det vi har bruker vi mindre av jordens ressurser og er klimasmarte forbrukere. Vi får mindre utslipp, vannforbruk og arealbruk som er knyttet til produksjon og transport, sier prosjektleder Lindahl Trosdahl i Oslo europeisk miljøhovedstad 2019 i en pressemelding.

I forbindelse med byttemarkedet vil Oslo-ordfører Marianne Borgen (SV) ønske velkommen, og det blir panelsamtaler og foredrag, med og av SIFO-forskere og representanter fra Forbrukerrådet og Naturvernforbundet.

– Gjenbruk, ombruk og redesign er viktige brikker som vil bidra til å skape bærekraftige samfunn og bærekraftige byer. Så hele denne uka har vært en ombruksuke med flere aktiviteter som kulminerer med dette store byttemarkedet lørdag, sier Borgen, som selv skal ta med plagg til markedet, til Dagsavisen.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Black Friday
 2. Oslo
 3. Klær

Relevante artikler

 1. OSLOBY

  Lokker NRK med takstudio med byutsikt

 2. KULTUR

  Vega scene vinner Oslo bys arkitekturpris

 3. REISE

  Reise i skammens tid: Kan jeg fly og samtidig være miljøvennlig?

 4. ØKONOMI

  Dramatisk uke i sportsbransjen endte med krisetall for XXL. Dette er grunnene til at kjedene sliter.

 5. BOLIG

  Syv ting du kan gjøre for å feire en mer miljøvennlig jul

 6. KOMMENTAR

  EAT-dietten er ikke bærekraftig – i Norge