Osloby

Fem tips for å finne loppis-skattene

Bloggerne kommer med sine beste tips for å gjøre et loppemarkedskupp.

Klar, ferdig lopp. Bildet er fra Smestad skoles loppemarked i år. Rolf Øhman

 • Blogg: Grønne Jenter

«Grønne jenter» er et bloggkollektiv bestående av 10 jenter i tjueårene. De vil vise at det er kult og gøy å ta vare på miljøet. På bloggen deler de sine beste tips og triks – og mer eller mindre vellykkede forsøk på å være bevisste verdensborgere. I tiden fremover skal de være gjestebloggere på Osloby.no.

Dette er jentene som blogger for oss.


Det har plutselig blitt vår i Oslo, og et sikkert vårtegn er loppemarkedet. I tillegg til at gjenbruk er bra for miljøet, er loppemarkedene en strålende anledning til å kjøpe unike møbler og klær svært få andre har. Er du heldig, finner du gamle designklassikere som ellers ikke går an å få tak i lenger.

LES OGSÅ:

 • Her spurtes loppesesongen i gang
 • Ekspertenes loppis-tips
  Det er en del tips og triks man burde utruste seg med før man møter opp på diverse skoler i Oslo og omegn. Andre har nemlig gjort sport av å tråle loppemarkeder. De står tidlig i kø, har spisse albuer og er resere på pruting. Grønne Jenter viser deg hvordan du utkonkurrerer loppemarked-bandene og tar kuppene med deg hjem.

Her er Grønne jenters 5 tips for å sikre loppis-skattene:

1: Møt opp tidlig

De mest drevene står klar utenfor porten flere timer i forveien, så til tross for at du kanskje hadde en lang natt, kan det være verdt og dra seg opp tidlig.

2: Vær godt forberedt

Loppemarkeder kryr av folk med lang fartstid i loppebransjen. De har et trent øye for design og sjeldne antikviteter. Setter du deg litt inn i stilhistorie er mye gjort. Her er faktisk den danske serien «Antikkduellen» som ligger ute på NRK en gullgruve.

3: Ha pokeransikt

Finner du noe du virkelig liker og som du vet er et kupp, ikke la det bli avslørt. Selgeren må ikke få nyss i at du står med en verdifull antikvitet i hendene. Er det små skader på det du finner, er det bare å utnytte dette til det fulle.

4: Ikke undervurder skjulte skatter

Bak et slitt trekk eller en flekkete bordplate kan det skjule seg fantastisk solide møbler. Sandpapir, sparkel, grunning, lakk og maling gjør ofte susen. Så selv om furubordet ser ut som et mareritt fra 90-tallet er det ingen grunn til å ikke vurdere det dersom formen er fin.

5: Hold hodet kaldt

Loppemarked kan virkelig trigge shoppingdemonen i deg — så vær varsom. Lag på forhånd en liste over ting du trenger og hva du skal se etter. Det er ingen som tjener på at man tar med seg ting du ikke vil få bruk for. Man kommer gjerne over gamle platespillere og symaskiner, sjekk for all del at dette faktisk fungerer før du kjøper det.

Med disse tipsene i ermet er du godt rustet for å hive deg ut i loppenes gale verden. Her er noen av loppemarkedene i Oslo framover, følg også www.loppemarkeder.com.

Tåsen Skole 18. og 19. april

Grünerløkka Skole 18. og 19. april

Marienlyst Skole 18. og 19. april

Skøyen Skole 18. og 19. april

Huseby Skole 18. og 19. april

Bekkelaget Skole 25. og 26 april

Kjelsås Skole 9. og 10. april

Vindern Skole 30. og 31. mai

 1. Les også

  Grønne Jenter: - Vi vil gi et ansikt til miljøbevisste unge mennesker

 2. Les også

  Her spurtes loppesesongen i gang

 3. Les også

  Klar for loppis-sesongen? Her er ekspertenes beste råd

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. OSLOBY

  Klar for loppis-sesongen? Her er ekspertenes beste råd

 2. OSLOBY

  Grønne Jenter: - Vi vil gi et ansikt til miljøbevisste unge mennesker

 3. OSLOBY

  Her spurtes loppesesongen i gang

 4. BOLIG

  I dette kollektivet er det meste kjøpt brukt eller arvet: – Ting er finere når de er gamle

 5. BOLIG

  Denne grønne telefonen ga henne hjertebank

 6. BOLIG

  I denne leiligheten er det meste funnet på loppemarked og i bruktbutikker