Osloby

Store forsinkelser i Oslo-trafikken på 16. mai

Det er store forsinkelser på hovedveier i Oslo-området onsdag ettermiddag. Varmen fører til utfordringer både for biltrafikk og jernbane.

 • Hans O. Torgersen
  Journalist

Se trafikkflyten direkte i vårt trafikkart øverst i artikkelen.

SISTE: E 39 vest for Mandal er fortsatt stengt etter en kollisjon front mot front mellom en personbil og en buss ved 15-tiden. Føreren av personbilen omkom.

Ved 19-tiden gikk trafikken ut av Oslo bedre, men på E18 var det tett trafikk like før og etter Sandvika. Også på E6 sørover fra Ryen var det tett trafikk. Verst var det for bilister på Ring 3 fra Bryn mot Ryen med kø i gangfart.

Bilproblemer i varmen

Oslo-politiet meldte onsdag en rekke tilfeller av kjøretøystans og trafikkulykker, noe som skapte ytterligere problemer og kø i en allerede tett rushtrafikk.

Tre biler var involvert i en kjedekollisjon på E18 ved Høvik i 16.30-tiden. Det skal ikke være alvorlig personskade.

Oslofjord-tunnelen var i en periode vært stengt på grunn av bilstans. I 16.30-tiden ble den åpnet igjen.

To personer hardt skadet

Like før klokken 17 meldte politiet om nok en trafikkulykke, denne gang på E18 ved Holmen. Det er ikke meldt om personskader her.

Lenger sør, på fylkesvei 32 i Telemark, ble to personer hardt skadet da en personbil ble påkjørt av en lastebil i 15-tiden.

Omtrent samtidig kolliderte en personbil med en buss på E 39 mellom Mandal og Valand. Føreren av personbilen var alene i bilen og han var bevisstløs da han ble kjørt til sykehus, der han senere døde.

E 39 var fortsatt stengt ved 19-tiden og det var da en flere kilometer lang kø av lastebiler og vogntog. I køen stod det også flere fullsatte busser.

E 39 vest for Mandal var stengt i flere timer etter kollisjonen mellom en personbil og en buss. Foto: Per Annar Holm

Ved to anledninger mistenker politiet at kjøretøystansene på de trafikkerte hovedveiene i Oslo-området skyldes varmgang i bilmotorer i det varme været. Onsdag ettermiddag var det 27 grader i hovedstaden.

Solslyng

Sommervarmen fører også til problemer i togtrafikken. Dovrebanen er stengt mellom Ottestad og Hamar grunn av solslyng på skinnegangen, opplyser Bane Nor. NSB opplyser at de arbeider med å organisere alternativ transport.

Gjøvikbanen er stengt mellom Roa og Gjøvik på grunn av problemer med strømtilførselen. Bane Nor estimerer at problemene kan vært løst klokken 18.

I tillegg var Vestfoldbanen onsdag ettermiddag stengt mellom Drammen og Sande på grunn av feil på en sporveksel, men dette ble løst like over klokken 17. Forsinkelsene på Vestfoldbanen fortsatte imidlertid de neste timene.

Les mer om

 1. Kollektivtransport
 2. Tog
 3. Trafikk
 4. Jernbane

Relevante artikler

 1. NORGE

  Glatte veier og snøkaos på Østlandet: – La bilen stå

 2. NORGE

  Advarer om vanskelige kjøreforhold over hele Østlandet

 3. NORGE

  Såpeglatte veier på Østlandet tirsdag

 4. NORGE

  Farevarsel: Snøkaos og vanskelige kjøreforhold flere steder

 5. OSLOBY

  Lange køer ut av Oslo fredag

 6. OSLOBY

  Påsketrafikken har roet seg