Osloby

166 gjester evakuert etter kraftig røykutvikling på Hotel Bristol

Det oppsto brann i et søppelrom i kjelleren på hotellet.

IMG_3028.JPG Håkon Letvik

 • Lorns Bjerkan

— Brann i et hotell er alvorlig. Vi rykket derfor med ekstra store styrker. De første bilene fra hovedbrannstasjonen var på stedet etter 3-4 minutter. Det var utviklet seg en ulmebrann i noe papir i et søppelrom i kjelleren og brannalarmen ble utløst. 166 gjester i tillegg til ansatte ble evakuert, og evakueringen gikk greit for seg, sier brigadesjef Lars Grimsgård ved Oslo brann- og redningstjeneste.

-Brann i et hotell er alltid alvorlig, og vi rykket derfor ut med store styrker. Men evakueringen av de 166 gjestene og ansatte gikk greit, og vi hadde kontroll over brannen i et søppelrom ganske raskt, sier brigadesjef Lars Grimsgård i Oslo brann- og redningsetat. Håkon Letvik

Totalt seks brannbiler og to redningsbiler rykket ut til hotellet. Det ble sendt styrker fra hovedbrannstasjonen i Oslo, og fra brannstasjonene på Sagene og Briskeby. Røydykkere tok seg inn gjennom røyken som hadde spredt seg i kjelleren, og fikk raskt kontroll over brannen.

På fortauet utenfor stod festkledte gjester og kokker i hvite uniformer og ventet på klarsignal til å komme inn i hotellet og restaurantene igjen.

Politiet sperret av gatene rundt hotellet, og trikkelinje 13 til Bekkestua ble også stoppet inntil det var klart at brannen var under kontroll.

IMG_3030.JPG Håkon Letvik

Brann— og redningsetaten ble varslet som følge av at automatiske brannalarmen på hotellet ble løst ut klokken 16.56. Tyve minutter senere meldte de fra om at de hadde kontroll på brannen.

Hotel Bristol ligger i Oslo sentrum, like ved tinghuset. Totalt er det 251 rom på hotellet.

IMG_3030.JPG Håkon Letvik

Relevante artikler

 1. OSLOBY

  Brann i Oslo sentrum i natt – 22 personer evakuert, to til legevakten

 2. OSLOBY

  Røykdykkere hindret større brann

 3. OSLOBY

  Kjøpesenter og hotell i Oslo sentrum mistet strømmen etter vannlekkasje - 290 hotellgjester evakuert

 4. OSLOBY

  Brannvesenet tok med seg brannen

 5. NORGE

  Åpne flammer fra hus i Stavanger sentrum – vurderer å evakuere nabobygg

 6. SKISKYTING

  Politiet måtte stoppe skiskytternes avslutningsfest