Osloby

Oslo-gründere vil pusse opp maleutstyret ditt

Fem unge gründere mener å ha funnet løsningen på søl fra malerrullen. Nå er den på vei fra kontoret i Bogstadveien og ut i verden. Målet er å revolusjonere malerbransjen.

Plastpose over malerrullen har i åretier vært en kjent løsning for malere, men nå har den fått konkurranse av beholderen fra Provinci. Fra venstre: Niels Braathen, Christian Hexeberg og Jens Braathen som er broren til Niels. Medgründerne Eirik Stensrud og Nathaniel Ayeh var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: Rolf Øhman

 • Wasim Riaz

— Etter at en av oss hadde malt leiligheten sin, prøvde han å vaske malerrullen. Det skapte mye søl. Da han fikk vite at selv profesjonelle malere bruker plastposer til å oppbevare malerruller, kom han på ideen. Slik startet utviklingen av denne plastbeholderen, forteller Christian Hexeberg (25), daglig leder i Provinci AS.

Sammen med fire gründere i alderen 23 til 35 har han vært med på å utvikle «Provinci Roller». Beholderen, som ligner på en stor kaffekopp, skal hindre at malerrullen tørker inn mellom malingsøktene.

— Det har tatt nesten to år fra idé til ferdig produkt. Vi har samarbeidet tett med malerbransjen fra dag én. Nå har vi et produkt som vil gjøre hverdagene enklere både for hobbymalere som skal male stuen og for profesjonelle malere, sier Hexeberg.

 • LES OGSÅ: Her er grunderne som fikk eget utstillingsvindu på Majorstuen.

Satser på tradisjonell industri

I disse dager da stadig flere snakker om apper og delingsøkonomi, har de unge gründerne, som i all hovedsak er utdannet innen økonomi og IT, bevisst valgt motsatt vei.

— Det er mye snakk om apper og delingsøkonomi om dagen. Vi synes det er viktig å få frem at det fortsatt er masse potensial i håndfaste produkter i tradisjonelle bransjer, sier Jens Braathen (35) som er utdannet siviløkonom.

Hittil er 10.000 beholdere produsert i Kina, og i fjor høst ble beholderen tatt opp av et par firmaer som selger maling. Til påske blir beholderen tilgjengelig for et større marked.

— Vi er i kontakt med flere byggevarekjeder. Rett over påske lanserer vi rolleren hos XL-Bygg. Og så vil vi jobbe med andre produkter i malerbransjen. Målet er å revolusjonere bransjen, sier Niels Braathen (31) ubeskjedent.

Internasjonal suksess?

Gutta har stor tro på sitt produkt, og håper på internasjonal suksess.

- Malerullen har så å si samme størrelse i hele verden. Derfor tror vi at produktet har stort potensial, sier Jens Braathen.

De har fått råd og veiledning fra Innovasjon Norge underveis, og har også tro på økonomisk støtte derfra. Hittil har de brukt penger fra egen lomme som de har tjent på andre jobber.

Blir utstilt i bankvindu

Det lille kontoret til Provinci holder til ved Bogstadveien, og nå får de unge gründerne muligheten til å vise frem produktet sitt fra utstillingsvinduet til DNB på Majorstuen. I fjor sommer bestemte banken seg for å låne bort utstillingsvinduet sitt langs trikketraseen til gründerbedrifter i området. Der ble beholderne med malerrullene plassert fredag, og der skal de stå i to måneder.

- Vi er takknemlige for at DNB gir oss denne muligheten. Vi tror at de har valgt oss fordi vi har jobbet med problemstilling som veldig mange kjenner seg igjen, smiler Hexeberg.

 1. Les også

  Hva skjer når en robot bryter loven? | Christoffer Hernæs

 2. Les også

  Gründere har fått utstillingsvindu på Majorstuen

 3. Les også

  Anita Krohn Traaseths bløff om åpenhet | Harald Stanghelle

Relevante artikler

 1. SPREK

  Kvinnene viser muskler i treningsbransjen

 2. ØKONOMI

  Oppfinnelsen hennes kan bli en milliardindustri. Nå er hun kåret til årets kvinnelige entreprenør.

 3. ØKONOMI

  Ville dyrke norsk rucola med ny teknologi: – Nye aktører slipper ikke til i grøntmarkedet

 4. A-MAGASINET

  Stjernedesigner om Lambda-kritikken: «Som å avskrive et menneske på fest, fordi klærne ikke er kule nok»

 5. A-MAGASINET

  Løpeturister strømmer til Etiopia for å få opp farten

 6. A-MAGASINET

  Padmasree Warrior kom til USA fra India med hundre dollar. Nå er hun en av Silicon Valleys største stjerner.