Osloby

Russen glad for å kunne være flere samlet

– At vi nå kan møtes 20 personer i en park istedenfor fem, er gode nyheter for russen, sier russepresident Johann Schwenke Rief.

Årets russ får ikke rulle så mye med buss, men kan i det minste krabbe på Karl Johan. Denne gjengen var ute i Oslo sentrum torsdag ettermiddag. Foto: Ketil Blom Haugstulen

 • Hilde Bjørhovde
  Journalist

Han er president for russen i Oslo og Viken og glad for at russen nå kan være sammen i litt større grupper etter at regjeringen torsdag la frem nye regler for gradvis åpning av samfunnet.

På private arrangementer kan nå inntil 20 personer være samlet.

Russepresident Johann Schwenke Rief i Russens Hovedstyre for Oslo og Viken.

– Vi har festet over nettet og møttes i små grupper i parker. Nå kan vi møtes 20 personer istedenfor fem og utvide den sosiale sirkelen. Det er deilig for oss utadvendte i hvert fall, sier Johann Schwenke Rief.

Årets russekull har fått en annerledes russetid på grunn av koronapandemien. Håpet har vært å kunne ta en forsinket feiring i sommer, kanskje også rulle med bussene.

Vanskelig å holde avstand

15. juni blir det lov med 200 mennesker samlet, men russepresidenten tør ikke helt å slippe gleden løs og planlegge for mye.

– Hvordan skal man klare å holde én-meters regelen hvis man skal rulle mange sammen i en buss, og hvordan holde avstand når 200 mennesker er samlet? spør han.

– Ingen av bussene i Oslo begynner å rulle før vi har fått spesifikt svar fra regjeringen om at det er greit ut fra smittevernhensyn, sier Rief. Han sier alle bussjefene i Oslo-området er i god dialog via gruppechat.

Rief berømmer russen for ansvarlig oppførsel, selv om det alltid vil være enkelte som ikke følger myndighetenes råd.

– Russen har tatt innover seg alvoret i koronaepidemien og opptrådt fornuftig. Jeg er utrolig stolt av mitt eget russekull, at de har klart å være så modne, sier Johann Schwenke Rief.

 1. Les også

  Debatt: «Russebusser som ruller nå, setter alle andres russetid i fare»

Les mer om

 1. Russetid
 2. Oslo
 3. Koronaviruset

Relevante artikler

 1. OSLOBY

  Politiet melder om uvanlig lite russ ute natt til 1. mai. Men i Frognerparken hadde rundt 100 samlet seg.

 2. NORGE

  Russen om Høies tale: – Det var hyggelig, ass!

 3. SID

  Oppførselen vi nå ser blant visse russ, er egoistisk, usolidarisk og uansvarlig

 4. NORGE

  Politiet: – Russedressen beskytter ikke mot covid-19

 5. OSLOBY

  De er klare for 17. mai, men hold avstand!

 6. NORGE

  Russen får ikke tilbake pengene etter avlyst russetreff