Osloby

Ruter-kunder betaler for mye for turen

I ett år har et ukjent antall Ruter-passasjerer betalt for mye for bussturen. Men du må selv sørge for å få tilbake pengene.

I fjor ble det mulig å bruke de grønne bussene også internt i Oslo. Men billettsystemet har ikke hengt med i svingene. Magnus Knutsen Bjørke (arkiv)

 • Kristjan Molstad

Bruker du Smartbillett til å kjøre kollektivt i Oslo, skal turen koste deg 27 kroner uansett transportmiddel. Summen trekkes automatisk fra reisekortet.

Les også

Er det lett med nettbillett?

Men passasjerer som har kjørt med de grønne bussene har nå oppdaget at de ofte belastes for 30 kroner — altså 3 kroner for mye pr. tur, skriver VG. Årsaken er at disse bussene frem til oktober i fjor ikke kjørte passasjerer innenfor bygrensen, men alltid ut av byen. Selv om bussene åpnet for turer innenfor Oslo-sonen i oktober i fjor, er automaten ombord fortsatt stilt inn på å trekke 30 kroner.

- Har nok med å kjøre

Les også

- Kan ikke prioritere 19 passasjerer

For å rette på dette, må bussjåføren i hvert enkelt tilfelle overstyre automaten manuelt — men det skjer ikke alltid. Dermed blir turen for dyr. - Å taste inn en ny billettpris manuelt tar for lang tid. Det er egentlig helt tullete å gjøre det. Vi har nok med å kjøre, sier bussjåfør Roar Tollefsen til VG.

Må sjekke selv

Ingen vet hvor mange reiser som er blitt for dyre på grunn av dette, og Ruter har ikke hjemmel til å gå inn i kundenes reisehistorikk for å rette opp feil. Dermed må hver enkelt passasjer sjekke det selv.

Les også

Nå skal de gi bøter til tiggere og narkomane

Gry Isberg, informasjonssjef i Ruter, innrømmer overfor VG at endringene for et år siden har vært uoversiktlige og utfordrende både for kundene og selskapet. — Vi må bare erkjenne at etter at vi lanserte ny pris- og sonestruktur, ble det en mellomløsning blant annet med Smartbillett, som gjorde at vi fikk litt flere billettslag enn vi kanskje ønsket, sier hun.

Hun lover at alle kunder som finner feil og tar kontakt vil få pengene tilbake.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. OSLOBY

  Bussjåføren kunne ikke veien

 2. OSLOBY

  Bussjåfør frikjent etter trikkeulykke

 3. NORGE

  Politiet har beslaglagt førerkortet til bussjåfør etter dødsulykke utenfor Drøbak

 4. NORGE

  NSB med «hemmelig» busstilbud - bussene kjører nesten tomme

 5. OSLOBY

  Henlegger sak mot bussjåføren etter dødsulykke på Carl Berner

 6. NORGE

  «Når jeg er i området der ransforsøket skjedde, så tenker jeg på episoden»