Osloby

Ready årets idrettslag

Ready ble kåret til årets idrettslag da Oslo kommune tirsdag kveld feiret Oslos idrettsutøvere.

Fotballavdelingen har over 850 aktive fotballspillere på Gressbanen, noe som byr på kapasitetsproblemer. Nå skal grusbanen oppgraderes for å bedre forholdene. Bildet ble tatt under en fotballturnering i fjor. Bjørnar Borgestrand Øien

 • Hilde Bjørhovde
  Journalist

Tre ballbinger gir fine forhold for de yngste fotballspillerne på Gressbanen. Bjørnar Borgestrand Øien

— Ready setter umåtelig stor pris på denne utmerkelsen.For oss er dette først og fremst en bekreftelse på at det vi gjør er riktig, sier Bjørnar Borgestrand Øien, administrativ leder i Ready.

I sin begrunnelse for tildelingen sier Oslo Idrettskrets følgende: "Ready er en veldreven klubb med en liten administrasjon, som har et klart sportslig fokus. Klubben hadde ved idrettsregistreringen i 2015 over 2000 medlemmer. Klubben legger til rette for både bredde og topp og er blant de få som organiserer bandy for jenter/damer."

Mange bidrar

— Prisen viser at også våre samarbeidspartnere i kommune og krets ser den store og gode jobben som blir lagt ned for å forbedre vårt tilbud til medlemmene. Jeg vil fremheve ansatte og frivillige i klubben som legger ned utallige timer for å legge til rette for utvikling, trygghet, trivsel og mestring. Noe av det viktigste vi gjør er å gi barn og unge i nærmiljøet et godt tlibud, sier Øien.

— Dette gir oss motivasjon og pågangsmot til å gjøre produktet vårt enda bedre.

Klubb med stor bredde

Den tradisjonsrike klubben har stor idrettslig bredde. Klubbens alpinister markerer seg både nasjonalt og internasjonalt, og fotballavdelingen kan skilte med 70 lag og godt over 850 aktive fotballspillere.

— Vi er veldig presset på kapasitet, spesielt i lagidrettene våre. Kommunen eier banene våre, så vi skal sammen prøve å få en best mulig løsning på Gressbanen, sier Øien. Først på prioriteringslisten er oppgradering av grusbanen med et bedre dekke for å gi bedre kapasitet for fotball og bandy.

- Fotballavdelingen gjorde grep i fjor og investerte i tre ballbinger, noe som var en stor forbedring for de yngste , sier Øien.

Kick off for fotballen

Ready Fotball har sin årlige Kick-Off på Gressbanen førstkommende søndag, der 4-500 fotballbarn sparker i gang fotballsesongen med internturnering. Søndag blir det også offisiell åpning av de tre ballbingene, det hele under tilstedeværelse av fotballpresidenten, fordi Ready Fotball ble Oslo fotballkrets' første «kvalitetsklubb».

Vant kongepokalen i bandy

Bandyavdelingen har solide tradisjoner, som strekker seg tilbake til gullalderen i 7-er bandy på 1920-tallet. Årets sesong ble avsluttet med NM-gull i herrenes eliteserie. I finalen mot Stabæk lørdag 7. mars vant Ready 6-4 mot Stabæk og sikret klubben det første NM-gullet på 88 år.

Klar for Råskinnet

Ready er arrangør av det årlige terrengløpet Råskinnet ved Sognsvann i fiidrettsavdelingens regi. Dette er et rått løp gjennom vann og søle, som også er svært populært blant de yngste "knøttetassene". Årets løp er lørdag 2. mai.

Årets ildsjel

Oslo Idrettskrets hedret også Årets ildsjel . Max Kristian Sætre ble hedret for sitt mangeårige engasjement for Lindeberg Sportsklubb. Oslo kommune delte også ut ærespriser og 10 idrettsstipend til lovende yngre utøvere under arrangementet i Rådhuset.

 1. Les også

  Ready sikret første NM-gull på 88 år

Ready hedres som Årets idrettslag. Her jubler bandyherrene for NM-gull 7. mars. Hilde Bjørhovde

Relevante artikler

 1. SPORT

  Vant bare med dem han skal prøve å slå

 2. FOTBALL

  Nå skal en annen Ingebrigtsen-bror stjele overskriftene

 3. SPORT

  Hvem fortjener ildsjelprisen i Vest-Agder?

 4. SPORT

  Han har bygget opp volleyballklubben i Søgne: - Olav er en bauta

 5. SPORT

  Militærtjenesten er ingen hindring for stortalentets satsing

 6. SPORT

  Han bygde KBK til å bli Norges beste badmintonklubb