Osloby

Slik reagerte popstjernen (21) da hun fant kattungen på T-banestasjonen

Det er ikke bare om sommeren dyr blir forlatt i Oslo. Fortsatt er det mange dyr som trenger et nytt hjem. Hva gjør du om du ser en liten katt alene ute i regnet?

Artist Fay Wildhagen med kattungen Moses, som hun fant på Majorstuen T-banestasjon denne uken. Privat

 • Sol Sigurjonsdottir

IMG_0496-hVIuqbKG3y.jpg Privat

Denne uken fikk artist Fay Wildhagen (21) øye på en kattunge da hun sto på Majorstuen stasjon og ventet på T-banen.

— Det øste ned, var kaldt, mørkt og midt i rushet. Jeg hadde dårlig tid som alle andre og da banen kom hørte jeg en høy, lys og desperat mjauing. (...) Det jeg senere fant ut var en 6–8 uker gammel guttepus, tittet opp på meg med store blå øyne. Vi ringte etter hjelp, men de hadde ikke kapasitet og foreslo å avlive ham. Jeg sprang hjem i regnet, pakket ham inn, laget en do, serverte en raus porsjon Juniormat, fyrte opp ovnene og slang meg inn i en taxi 10 min før jeg skulle på scenen. Hjertet dundret, skriver Wildhagen på sin Facebook-side.

Lille Moses koser seg på sofaen. Privat

Wildhagen ga ut debutalbumet «Snow» tidligere i år, og har spilt konserter på Roskilde og Øya i år. Ifølge kulturmagasinet K var hun den artisten det ble stilt høyest forventninger til i sommer.

— Mange har delt egne kattehistorier

Den lille katten har siden fått navnet Moses etter at han ble med Wildhagen hjem denne uken.

- Jeg er ikke religiøs, men er glad i historier. Da jeg fant ham ringte jeg mamma og sa: «Jeg har fått barn! Jeg mener katt!» Jeg føler at han kom til meg fra ingensteds, som et lite etterlatt barn, sier Wildhagen.

Hverdagshistorien om kattungen er blitt godt tatt imot, og mange har latt seg imponere. Innlegget er likt av over 30.000 personer, og delt mer enn 3.000 ganger på Facebook.

Moses var tynn og sliten da Wildhagen fant ham, men nå er han blitt piggere. Privat

— Det er helt vilt! Jeg trodde egentlig bare mine venner kom til å like historien, men det har tatt helt av. Det er jo en hyggelig og fin historie som er til for å deles som en påminnelse på at det er viktig å være våken i et samfunn hvor alle haster av gårde. Det er viktig å løfte blikket for både mennesker og dyr, sier Wildhagen til Osloby.På Facebook har mange delt tips om kattestell, og egne historier om hvordan de har funnet katter som er blitt forlatt og tatt dem inn i familien. Det er mange som har delt egne kattebilder og -historier.

— Det er nesten blitt et lite samfunn hvor man deler kattehistorier. Det er mange som takker meg på vegne av katten sin, det er sinnssykt trivelig! Det er så mange dyr som blir forlatt, og jeg følte det som en selvfølge å ta Moses med hjem. Han er en liten tøffing, som hadde vært alene. Han var møkkete, tynn og hadde slitt pels. Nå er han blitt piggere, leker og er ivig, forteller hun.

 • Les også: For to år siden hadde ingen hørt om henne. Nå står hun på den største scenen på Øyafestivalen.

— Kan få opptil 20 dyr i løpet av en uke

Karen Andersson, styreleder i Dyrebeskyttelsen i Oslo og Akershus, forteller at det er stor pågang hele året. De kan få opptil 20 dyr i løpet av en uke.

- Det er ikke bare pågang her om sommeren, folk kommer med dyr hele året. Heldigvis er det noen som adopterer dyr. Vi finner som regel et omplasseringshjem til de fleste dyrene i løpet av ett år, sier Andersson.

— Det er flere organisasjoner man kan kontakte, men vi er den eneste som tar imot alle typer kjæledyr. Om man finner et dyr anbefaler vi at man sjekker dyrebar.no for å se om det er noen som savner dyret, før man tar kontakt med en organisasjon, forteller hun.

— Om denne historien kan føre til at flere andre dyr blir reddet, så er det veldig bra. På mange måter går Moses foran i en viktig sak! Det er mange dyr her i Oslo som ikke har noe hjem, sier Wildhagen.

 1. Les også

  Humans of Oslo: «Jeg gjorde akkurat det jeg ønsket og det angrer jeg ikke på»

 2. Les også

  Besteforeldre søker barnebarn på Facebook

 3. Les også

  Hjertevarme Oslo-borgere gir Veronika gratis bryllupshjelp

 4. Les også

  Det startet med tidenes nedrigste tyveri, men endte som en solskinnhistorie

 5. Les også

  Startet isfabrikk etter studiene

 6. Les også

  Oslos styggeste stedsnavn

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. OSLOBY

  Nå bør du kastrere katten din

 2. KULTUR

  Fay Wildhagen: – Det er lett å forbinde «naving» med å slappe av og se på Netflix. For meg var det alt annet enn chill.

 3. OSLOBY

  Strengere regler har ikke hjulpet. Denne kattungen ble dumpet i Ekebergtunnelen.

 4. NORGE

  Den norske kattepusen Jesper tar verden med storm

 5. NORGE

  Flere vil være åpne om å ha blitt utsatt for overgrep

 6. OSLOBY

  Festivalåret 2018 er allerede godt i gang