Osloby

Trekant-sexpress?

Thomas Albertsen Dahlen var en av programlederne i NRK-satsingen Trekant, et program som ble kritisert for å skape sexpress blant unge.

Thomas Albertsen Dahlen lærte mye om sex, da han var programleder for NRKs "Trekant". Medprogramlederne Marie Kinge og Pia Dailey Christoffersen fikk også en og annen sexleksjon. (Foto: Ole Kaland, NRK) Kaland, Ole

Les også :

– Det er stor mulighet for at sex på TV kan føre til økt sexpress blant enkelte, uansett hva det er og hvordan det fremstilles. Jeg tror vi fikk fremstilt vårt program på en veldig uhøytidelig og enkel måte, slik at sexpress forekommer i aller minste grad, sier Albertsen Dahlen.

Hun var så sykt klar for at vi skulle ha masse sex. Det ble for mye mas.
Thomas Albertsen Dahlen, Trekant-programleder

Selv om programlederen tror mediene vanligvis skaper sexpress blant jentene, har han ikke vanskelig for å tro at også guttene lar seg påvirke.

– Jeg tenker først og fremst på debutalder. Mange tenker at jo tidligere de debuterer, jo kulere er de blant gutta. De som da er senest ute, kan føle seg utenfor og i verste fall bli mobbet for det, sier Albertsen Dahlen.

Selv er programlederen aldri blitt utsatt for direkte sexpress, men han har vært borti situasjoner hvor indirekte press har oppstått.

– En gang jeg ble med en jente hjem, var hun så sykt klar for at vi skulle ha masse sex. Jeg syntes det ble for mye mas, så det ble en rolig natt uten noe seksuelt, sier Albertsen Dahlen.

Han har lært mye om sex av å jobbe med Trekant, men å velge ut hva TV-seerne skulle lære, var ingen enkel oppgave.

– Målet var å informere om den seksuelle verden på en morsom og interessant måte, og det synes jeg ble gjort veldig riktig og bra. Det var umulig å få med alt, så vi måtte sette noen grenser og mål for hva som skulle bli med og ikke. Det er alltid noen som ikke blir fornøyd, sier han.

 1. Les også

  Klart jeg har hatt sex

 2. Les også

  - Konkurrerer med jentene

Relevante artikler

 1. SID

  To hendelser jeg som skeiv har opplevd, har brent seg fast hos meg

 2. A-MAGASINET

  Frode Thuen: Kjæresten hennes vil ha trekant. Hun vil ikke. Er hun for prippen?

 3. KULTUR

  Realityserien Paradise Hotel fjernet episode i alle land etter rasisme-anklager

 4. FOTBALL

  Tar oppgjør med kjønnshets: - Ikke til å tro hva voksne menn kan få seg til å si til unge jenter

 5. SID

  Gagner det jenter som sliter å se jenter som sliter?

 6. SPORT

  Superveteranene har latt seg imponere av ungjentene