Osloby

Det blir neppe «trikkeserie» neste år

Neste uke banker styret i Fotballforbundet neste sesongs 2. divisjonsavdelinger. Lørdag 21. offentliggjøres oppsettet. Det blir neppe en ny trikkeserie.

Lyn (Ola Sætherbakken helt til v.) har rykket ned. KFUM (Eivind Sæther, nummer to fra h.) har rykket opp. De andre, som fortsatt spiller i 2.divisjon, må innstille seg på at det kan bli mer buss og fly enn trikk neste sesong. Rolf Øhman

 • Stein Erik Kirkebøen

I sommer ble alle de ni 2. divisjonslagene fra Oslo, Bærum og Asker for aller første gang samlet i en av de fire avdelingene. Der var de sammen med fem lag fra Troms og Nordland.

 • Her kan du lese om «Trikkeseriens» comeback.
  Tidligere har Oslo-lagene på det tredje høyeste nivået på vært fordelt på to, tre eller alle fire avdelinger.

Vellykket å samle Oslo-lag

– Årets oppsett var veldig vellykket, synes Richard Pedersen i Grorud. – Det skapte mye større interesse i media og blant publikum. Vi doblet tilskuertallet, det skyldes nok en kombinasjon av mange lokaloppgjør og at vi presterte bra. Dessuten øker det å samle Oslo-lagene muligheten for at ett rykker opp i 1. divisjon, i år ble det KFUM. Vi tar gjerne en ny sesong med mange lokaloppgjør i en trikkeserie.

Det samme sier Dag Halvorsen, når han har på seg hatten som Kjelsåsleder: — Jeg synes det var vellykket. Det var både var interessant og morsomt med alle lokaloppgjørene i Trikkeserien. For oss var det veldig stas å spille mot naboen Skeid og Lyn.

Enda flere Oslo-lag neste år

Neste sommer kan det bli enda flere lokale lag hvis de igjen samles i en «trikkeserie». Mens ett lag rykket opp i år (KFUM) og to ned (lyn og Holmen), så kommer to lag ned (Bærum og Follo) og tre lag opp (Frigg, Oppsal og Asker). Til sammen blir det da 11 lag fra Oslo fotballkrets.

— Men jeg tror ikke vi klarer å samle alle i en avdeling denne gangen, sier Halvorsen. Han har skiftet hatt, og uttaler seg som daglig leder i Divisjonsforeningen, interesseorganisasjonen for alle 2. divisjonsklubbene.

I samarbeid med administrasjonen i Fotballforbundet utarbeider den et forslag som forbundsstyret til slutt behandler og vedtar. Resultatet offentliggjøres neste lørdag (21. november).

Krevende kabal

— Det er en krevende kabal . Mange hensyn skal tas når avdelingene komponeres. Først og fremst er det viktig å holde totalkostnadene - det er nesten det samme som antall flyreiser - nede på et lavest mulig nivå. Så må vi forsøke å fordele belastningene på de forskjellige klubbene best mulig over flere sesonger. Dessuten er det solid tradisjon for at de fire lagene som rykker ned fra 1. divisjon skal fordeles på de fire avdelingene. Det betyr at Bærum og Follo skal plasseres i hver sin avdeling. Og så skal Tippeligalagenes 2. lag fordeles jevnt og rettferdig.

— Dere fikk det til i år…

— Ja, men det er noen ekstra utfordringer å få til en trikkeserie i år. Vi får se hvordan det går, sier Halvorsen.

Lokale 2.divisjonslag 2016:

Bærum (nedrykk)

Follo (nedrykk)

Grorud (2. plass i år)

Kjelsås (5.)

Vålerenga 2 (6.)

Stabæk 2 (7.)

Skeid (9.)

Ullern (11.)

Oppsal (opprykk)

Frigg (opprykk)

Asker(opprykk)

 1. Les også

  Helgardert: Dennis Obeng spiller for to klubber

 2. Les også

  Avgjør B-lagene «Trikkeserien»?

 3. Les også

  - Ledig plass bak Vålerenga

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Nå er det klart hvem som møtes i 2.- divisjon

 2. FOTBALL

  Åsane og Sotra må til Alta og Bærum: – Vi må bare begynne å se etter billige flybilletter

 3. OSLOBY

  Skjebnekamp i Trikkeserien

 4. FOTBALL

  Ligaoppsettet er klart: Sjekk hvem ditt lag møter neste sesong

 5. FOTBALL

  2.-divisjon 2016: Oslo-lagene må til Finnmark og trønderlagene må til Østlandet

 6. FOTBALL

  Sjekk hvem ditt lokale lag møter i 2.- og 3.-divisjon neste år